https://www.traditionrolex.com/16 Absolut Deafers: Cílem posledního alba je se přiblížit lidem a semknout se společně v jeden kmen | Muzimax.cz
Absolut Deafers: Cílem posledního alba je se přiblížit lidem a semknout se společně v jeden kmen

Absolut Deafers: Cílem posledního alba je se přiblížit lidem a semknout se společně v jeden kmen

28.10.2016 - 11:47

Rozhovory

Autor: Dominik Holomáč

Málo kapel, které hrají tvrdý rock, se dokážou takhle prosadit. Jedna taková se nazývá Absolut Deafers, která pochází z Ostravska a baví lidi svojí hudbou již několik let a stále úspěšně. O jejich působení i plánech do budoucna jsem si povídal s frontmanem kapely Honzou..

Vaším stylem je hard rock s prvky metalu, jak jste se k tomuto stylu dostali?
Řekl bych, že jsme nad tím nikdy extra neuvažovali. Dáváme do muziky co je v nás a hrajeme, co nás baví. Navíc se kapela skládá ze dvou generací, takže je to jakási "fůze” klasického Rocku a nové vlny.

Jak dlouho působíte v současném složení a plánujete nějak rozšiřovat své řady?
Co se týče muzikantské sekce, poslední příchozí je Vašek Maďa (bicí), který přišel před dvěma lety. Myslím si, že od té doby jsme se hodně semkli a baví nás to. Co se týče AD crew, tam se jistě rozšiřovat budeme, protože věcí, co je třeba hlídat, a na které je třeba myslet, přibývá. Jsme vděční za každou pomocnou ruku.

Na Ostravsku působíte jako jedna z nejpopulárnějších hard rockových kapel, je těžké prosadit se v konkurenci?
To si mě trochu zaskočil. Řekl bych, že prostě děláme vše pro to, aby to lidi bavilo a aby si to s námi užili. Hodně nám pomáhají zkušenosti muzikantů, co jsou kolem nás. Kapele Arakain supportujeme už pátým rokem a je neuvěřitelné sledovat, jak tenhle kolos funguje. Samozřejmě musím zmínit i Aleše Bajgera (Progres 2), který nám produkuje desky a nedaruje nám nic zadarmo. V neposlední řadě samozřejmě reakce fanoušků, která je na koncertech v podstatě bezprostřední.

Berete nějakou kapelu vyloženě jako konkurenci a s kterou kapelou si nejvíc rozumíte?
Konkurencí bych to nenazval. Samozřejmě jsou kapely, po jejichž koncertech má člověk chuť prodat kytaru a jít prodávat melouny na trh, ale ve výsledku je asi tohle ten motor, který tě žene kupředu a nutí člověka na sobě makat. Nejvíc si rozumíme jednoznačně s kapelou Arakain. Jsem vděční, že můžeme s touto kapelou spolupracovat a že to z obou stran funguje.

Kdo se považuje za frontmana, a shodnete se na všech věcech v kapele?
Za frontmana jsem považován já, jelikož jsem na koncertech prostředníkem mezi kapelou a fanoušky. Co se však týče organizace má to pod palcem náš velký náčelník, kytarista Radek Sněhota, bez kterého by kapela nebyla tam kde je dnes.

Vaše poslední album Himaláje u nás vyšlo v únoru roku 2016, bylo těžké nahrát takové album nebo po zkušenostech s Vašimi minulými alby to takový problém už není?
Každý krok, každý koncert a každé nové album je pro nás výzva naučit se něco nového a posunout kapelu zase o kousek dál. Cílem posledního alba je se přiblížit lidem a semknout se v jeden kmen. Proto je celé česky a od srdce!

Je něco, co byste postupem času na albu předělali?
Dobrá hospodyně musí být vždy nespokojená, že? Ano jistě jsou věci, které bychom dnes udělali jinak. Nahráli jsme to však jak nejlépe jsme v danou chvíli uměli a dali jsme do toho víc než všechno! A to se počítá.

Plánujete nějakou expanzi do zahraničí, ať už propagovat tohle album, nebo zahrát si mimo Česko?
To bychom strašně rádi. Nedávno jsme byli dělat rozhovor na Slovensku a víme, že se tam naše hudba líbí, proto tam jistě naše kroky v budoucnu povedou.

Co Vás v nejbližší době čeká?
Nyní je v plném proudu podzimní část Arakain & Dymytry tour, kde supportujeme až do Vánoc. Další rok se připravuje, ale už teď vím, že prázdniny to nebudou. Pokud nás fanoušci chtějí vidět, nebo si o nás něco přečíst, stačí zabrouzdat na absolut-deafers.cz, kde najdou všechny potřebné informace.

Za rozhovor děkuje Dominik Holomáč

Foto: archív kapely

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16