https://www.traditionrolex.com/16 České revivaly: Joe Cocker band Brno | Muzimax.cz
České revivaly: Joe Cocker band Brno

České revivaly: Joe Cocker band Brno

17.07.2017 - 15:08

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

Revivaly jsou zajímavým fenoménem. Jen u nás se dají počítat na desítky a nenajdete významného českého či zahraničního intepreta, který by u nás neměl svůj revival. Proto jsme se rozhodli některé z nich oslovit a položit jim pár otázek. Vznikl tak zajímavý seriál, který vám teď nabízíme.

Jindru Houdka znám pár let a komunikujeme převážně prostřednictvím Facebooku.  Když do mé agentury poslal svoje nahrávky, překvapila mne jeho hlas velice podobný hlasu Joe Cockera. Není tedy překvapivé, že jeho písničky zpívá a že dal dohromady revivalovou skupinu se jménem Joe Cockera v názvu.

Ale nejprve, ať se sám představí:

Stejně jako Joe Cocker jsem i já vyučen instalatérem. Tomuto zaměstnání jsem se nikdy nevěnoval, ale pracoval jsem 30 let u ČD Maloměřice jako vlakvedoucí nákladních vlaků. V současnosti jsem ve starobním důchodu a nadále se věnuji svému celoživotnímu koníčku zpěvu. Joe Cocker band Brno je pro mě v současnosti prioritou.

Jak se stalo, že ses najednou rozhodl být Joe Cocker? 

Tak jako většina zpěváků, jsem začínal zpívat v zábavových kapelách a součást jedné, byli i tři skladby od Cockera. Dle ohlasů lidí, potažmo i mě překvapila podobná barva hlasu a stejný hlasový rozsah, jak měl Joe Cocker. Tak jsem se nakonec rozhodl, že založím Revival JCB Brno

Co tě na tvém vzoru nejvíc zaujalo, čím tě přitahuje.

Fascinuje mě jeho chraplák a skvěle zpracované převzaté songy různých skladatelů.

Jaké jsou vaše největší úspěchy?

Úspěchem je, že kapela pravidelně koncertuje nejen v ČR, na Slovensku, ale převážně v Německu, kam se vracíme pravidelné již několik let a sklízíme ovace a uznání.

Viděl jsi někdy JC zblízka?

V prosinci roku 2007 jsem byl na jeho koncertě  v Sazka aréně Praha.  Měl jsem ho těsně před sebou.

Zkoušel jsi také něco, co nemělo s Joe Cockerem nic společného?

Ano, v zábavových kapelách musíte zpívat všechno, nejen Joe Cockera.

Kdo tě doprovází, kdo ti pomáhá? Pár slov o celé kapele.

Kapela JCB Brno procházela častými změnami. Vystřídalo se tam více hudebníků. Bylo zde i úmrtí mého kolegy, společného zakladatele kapely Vildy Künla. Hudbu tohoto typu musí hrát zkušení hudebníci, kteří mají i další aktivity ať už pracovní, nebo muzikantské. Z toho důvodu není jednoduché skloubit partu, která může často vyjíždět do zahraničí. Současnou sestavu nevyjímaje. 

Starat se o kapelu není práce, pouze pro jednoho člena. Naše zpěvačka Zuzka Marténková má na starost komunikaci v angličtině, pomáhá mi s agendou a má na starost organizační záležitosti.

Kytarista Ján Potrok  zajišťuje zkoušky, zkušebnu, zpracovává pozvánky, plakáty a vyrábí hlasové upoutávky do rádií.

Je nás celkem osm. Seznam jmen hudebníků, ukázek, důležitých informací, koncertů je k dispozici na našich FB stránkách JCB Brno

Jaké máš plány (zajímá mne podzim).

Plány jsou jasné. Odehrát nasmlouvané koncerty v Německu, v Česku, případně další nárazové akce.

Zde jsou ukázky z koncertů:

Děkuji za odpovědi

Ivan Rössler

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16