Československý beat-festival po 50 letech: 17. 12. 2017 od 17:00 Lucerna Praha

Československý beat-festival po 50 letech: 17. 12. 2017 od 17:00 Lucerna Praha

09.12.2017 - 13:30

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

Pořadí kapel: George and Beatovens s Karlem Kahovcem a Vikorem Sodomou, Prúdy, Energit, Synkopy 61, Vladimír Mišík a ETC…, Jazz Q, Primitives Group a Lešek Semelka a S.L.S.

Vladimír Mišík: Pro mě jsou festivaly dobrou příležitostí zahrát si pohromadě s jinými skupinami. Na 2. československém beat-festivalu jsem vystupoval s Blue Effectem, na 3. ročníku pak s Flamengem.

 

Karel Kahovec: Nejvíc se mi líbil první ročník v 1967, byl takový spontánní. Doba se uvolňovala, mohli jsme si dělat, co jsme chtěli. Točila tam i televize, bylo to fajn. Ale zpíval jsem na všech třech ročnících s Flamengem.

Viktor Sodoma: Zpíval jsem v roce 1968 s Apollobeatem. Asi nejvíc jsem se proslavil s písní Hush. Měl jsem okolo krku límec z matčina kožichu. Písnička se ale líbila a dopadlo to tak, že jsem dostal první cenu.

Lešek Semelka: Byl jsem na dvou ročnících: 1968 s Cardinals a 1971 s Blue Effect. V roce 1968 jsem byl z festivalu vyvalenej, protože jsem krátce před tím přišel do Prahy z Litvínova, kde jsem do té doby žil. Takže Cardinals byla vlastně moje první větší štace.

Luboš Andršt: Festival, na kterém jsem vystoupil s Jazz Q, a který byl v roce 1971, jsem si moc neužil, protože jsem se pohyboval spíš v zákulisí. Také jsem byl v té době trochu vyjukaný. Byl to vlastně první velký koncert, na kterém jsme hráli pro dva a půl tisíce lidi. 

      

Pavel Hammel: Hrajeme stále dobře, bude to nářez!

 

Fedor Frešo: Kdykoliv jsem do Lucerny po letech zavítal, vždy mě obklopila stejná atmosféra, jako kdyby čas zůstal stát. Zvláštní. Už se velmi těším, jak si tam po padesáti letech zas zahrajeme.

Martin Kratochvíl: Naše vystoupení na Československém beatovém festivalu v roce 1971 mělo větší úspěch, než jsem očekával.

Jiří Rybář: Československý beatový festival v Praze byl vyvrcholením činnosti naší skupiny Synkopy 61 i její tehdejší tvorby.

Petr Směja: Z pozvání na 1. Čs. beat festival, který se uskutečnil 20. -22. prosince 1967, měla celá naše kapela Synkopy 61 velkou radost, neboť v Praze jsme předtím nikdy nehráli a ještě k tomu v Lucerně!

Ivan Hajniš:  Co provedou Primitivové s Lucernou? Zahrajeme první skladbu a Lucerna bude rozbitá, takže nevím, jak to bude vypadat dál.

 

Kompletní rozhovory na http://agentura.irossler.cz/k/historie

KOMPILACE BEATLINE 1967-1969 NA EXKLUZIVNÍM VINYLU!

Legendární muziku šedesátých let najdete na LP, vydaném speciálně k letos obnovenému Čs. beatovému festivalu.

Olympic, Soulmen, Prúdy, Framus Five, Flamengo, Rebels, Synkopy 61, Bluesmen, Atlantis, Matadors, George & Beatovens, Vulkán, Cardinals, Komety, Crystal a Juventus.

Výjimečná šance pro všechny fandy klasického bigbítu: šestnáct pecek z let 1967 až 1969 na jednom LP.

Tato limitovaná vinylová edice bude v prodeji pouze 17. prosince 2017 na festivalu v pražské Lucerně. Vydává SUPRAPHON

LP v Lucerně pokřtí Pavel Hammel, Petr Janda a Michal Prokop

Martin Kratochvíl pokřtí své CD Siločáry, Primitives Group live CD z Malostranské besedy a navíc chystá nějaké překvapení.

Lucerna je již vyprodaná. K dispozici jsou už jen vstupenky k stání a i ty už rychle ubývají.

Fotogalerie