Silent Scream: Vše, co jsme dosud udělali, se tak nějak daří

Silent Scream: Vše, co jsme dosud udělali, se tak nějak daří

02.04.2016 - 15:00

Rozhovory

Autor: Pepa Holomáč

Silent Scream je pražská pětičlenná pop-rocková kapela s vlastní i převzatou tvorbou. V anketě Zlatá MAXParáda svedla urputný boj o první místo s pozdějším vítězem kapelou Kumpáni, aby nakonec obsadila krásné druhé místo. Z tábora kapely jsem se dozvěděl, že koncertuje především na různých festivalech, ale taky na soukromých oslavách a večírcích. Tak jako dvěma předešlým umístěným kapelám Zlaté MAXParády, i kapele Silent Scream jsem pro portál MuziMax.cz položil pár otázek, na které mně odpověděl frontman, kytarista a zpěvák Lukáš Vondráček.

Lukáši, v anketě Zlatá MAXParáda jste obsadili 2.místo s hodně těsným výsledkem za vítězem. Co znamená pro kapelu účast v podobných anketách, jako je MAXParáda?
Je to především zviditelnění se na internetu a na různých portálech. Hitparáda se sdílí, lidé se o nás dozvídají od svých známých, co nás také sdílejí apod. Přinese nám to i nové fanoušky, které například naše tvorba oslovila právě v hitparádě na vašem serveru. Pokud se také v takových anketách dobře umístíme, je to pro nás odezva od fanoušků, že se jim líbí to, co děláme a dává nám to chuť v tom pokračovat.

Následující otázku jsem položil také kapele, co vás v anketě "porazila" a taky té, která skončila za Silent Scream. Co si myslíš Ty, že by kapela měla dělat, aby prorazila v malém českém šoubyznysu?
Základem je hrát! Ale hodně to bohužel stojí i na reklamě a na tom, jak kapela vystupuje a jak moc je o ní slyšet - jestli je lidem sympatická, dělají muziku, která se jim líbí, jestli nejsou namyšlení a na nic si nehrajou atd...toho všeho si lidé všímají. On člověk může mít hodně peněz a slávu si zaplatit, ale kdo je nemá, tak podle mě má pak alespoň z úspěchu větší potěšení!

Jak hodnotíš dosavadní působení kapely? Podařilo se vše, co jste si předsevzali nebo je něco, co se kapele nepodařilo?
Samozřejmě jsou tam i pády a dejme tomu i zklamání, ale jakákoliv zkušenost je posun dopředu. Jsme mladí, pořád se zlepšujeme a snažíme se to někam dotáhnout. Ale myslím si, že se vše, co jsme dosud udělali tak nějak daří a i to, co se nedaří se snažíme napravovat. Proto je i pro kapelu jako jsme my důležitá kritika. Dokud nás to baví, chceme tomu dát maximum! Jestli se nám naše píle vrátí v podobě úspěchu je ovšem ve hvězdách.

Co od kapely můžou fanoušci v nejbližších obdobích očekávat?
Letos plánujeme přes léto hrát více akcí, nějaké festivaly (mezi nimi např. Votvírák), slavnosti a kluby, ať už v Praze tak i mimo ní. Potom chystáme vydat 2 singly, ale k tomu víc neřeknu, jelikož to je ještě tajemství...a v neposlední řadě jsme začali řešit náš největší koncert roku, ale to je ještě zatím u zrodu, hodláme to ovšem dovést do konce...určitě se o tom včas všichni dozví.

A teď obligátní otázka na závěr. Co by jsi vzkázal čtenářům našeho portálu MuziMax.cz?
Díky MuziMaxu a jejich Zlaté MAXParádě jsme se opět posunuli o krok dál a rozšířili jsme si také fanouškovskou základnu. Přesně k tomu by měly být takové portály určeny. Pomáhat jak jíž slavným, tak i amatérským kapelám v jejich působení a internetovém vystupování. Je to reklama, je to propagace a cenami v těchto rozhovorech hlavně pro kapely MOTIVACE! Jinak určitě sledujte náš facebook Silent Scream, webové stránky nebo i profil na MuziMax.cz, kde se snažíme veškeré novinky co nejdříve přidávat a vše pravidelně aktualizovat.

Otázky pokládal Pepa Holomáč

Fotogalerie