Fanoušci slovenského Polemicu se stali hvězdami jejich nového klipu

Fanoušci slovenského Polemicu se stali hvězdami jejich nového klipu

12.10.2016 - 12:41

Zprávy

Populární slovenská kapela Polemic má nový videoklip k singlu Tancuj, ve kterém zvěčnila taneční kreace svých fanoušků. Skupina ho natáčela celé léto na festivalech u nás a na Slovensku. Ve videu tancují známí moderátoři i festivaloví návštěvníci. Odvahu sebrali punkáči, rockeři ale i matky s dětmi. Režii klipu, který diváka zavede i do zákulisí kapely, měl na starosti úspěšný slovenský filmař Marek Mackovič.

 

„Klip má dvě linie. První je o lásce k tanci. Lidé to u našeho provizorního tancomatu, který jsme na festivalech postavili, dokazují svojí originalitou a speciálními kreacemi. Druhá linie ukazuje, co zažívá Polemic celé léto. Cestování, festivaly, slunce, koncertování a v neposlední řadě tanec, který je vlastně se vším spojený,“ říká kytarista a zpěvák Polemicu Michal „Mickey Mouse“ Novácky.

Přestože ve videu účinkují i celebrity, hlavními hvězdami jsou fanoušci a festivaloví návštěvníci. „Je to jednoduše přehlídka fanoušků, kteří nesedí doma na zadku a raději se v létě aktivně baví na živou muziku,“ říká kapela s tím, že šanci vidět se v klipu mají desítky odvážlivců.

Polemic je na hudební scéně už 27 let a mnohé jeho hudební písně zlidověly. Přiřadí se k nim i tancuj? „Fanoušci si písničku zamilovali a my při ní podáváme na pódiu svoje životní taneční výkony. No a publikum se u toho nechá strhnout, takže se tancuje ,o dušu’ na pódiu i pod ním,“ říká trumpetista Peter „Petko“ Opet.

„Lidé se z písničky velmi těší. Alespoň tak se to zdá nám, když se díváme z pódia. Nakonec je tato atmosféra zachycená i v klipu. Když se Petko během koncert ptá lidí, jaké je heslo tohoto léta, z davu se vždy ozve: Tancuj! Nás to velmi těší a děkujeme,“ dodává Michal „Mickey Mouse“ Novácky.

Polemic je osmičlenná slovenská hudební skupina založená v roce 1989 v Bratislavě. Patří mezi nejznámější slovenské kapely. Velmi oblíbení jsou i v České republice. Během svého působení koncertovali v Polsku, Německu, Švýcarsku, Itálii, Chorvatsku i Anglii. Předskakovali kapelám SKA-P, The Wailers, UB40, The Selecter, The Skatalites, Gentleman, Levellers, Persiana Jones, The Real McKenzies, Yellow Umbrella nebo The Locos.

Zdroj: BrainZone Promotion

Fotogalerie