IDIO&IDIO – Prkna, která znamenají Woodstock

IDIO&IDIO – Prkna, která znamenají Woodstock

02.08.2017 - 13:14

Zprávy

Severočeská kapela IDIO&IDIO, která díky loňskému vítězství v Československé soutěži Skutečná liga obráží tuto sezónu to nejzajímavější z tuzemského festivalového výběru, například Rock for People, Basinfire fest, Cibula fest (SK) a podobné, se nyní chystá na dosavadní vrchol kariéry v podobě účasti na festivalu, který získal oficiální přízvisko „Nejkrásnější festival na světě“ – Przystanek Woodstock. Duchovní pokračovatel legendárního hudebního svátku, který se odehrává 3. – 5. 8. 2017 v Polském Kostrzyn nad Odra.

„Jsme hrdí, že kapela, která staví svou hudbu na ohýbání a hrátkách s českým jazykem, dostane příležitost na jednom z největších festivalů na světě“, říká před odjezdem baskytarista Mára.“Připravili jsme divokou šou a chceme, aby se fanoušci hodinu nepřetržitě bavili – nevydechneme si na podiu ani pod ním“, dodává Vitas, zkušený bubeník, který se mimo hraní v kapele IDIO&IDIO živí jako hudební pedagog.

K tomu, aby se hudba z českých luhů a hájů dostala na podium festivalu, kde bývá až neuvěřitelný milion návštěvníků z celého světa, musela své kvality předvést před samotnými pořadateli v čele s Jurkem Owsiakem, který nosí celosvětová promotérská ocenění, na akci „Eliminacje do Przystanek Woodstock 2017“, která se konala letos v dubnu v Pražském Lucerna Music baru . „Do dneška přemýšlím nad tím, čím jsme je zaujali. Celou dobu se smáli a asi se nám podařilo přenést naší radost z hudby až k nim. Přesto, když jsme dostali pozvánku na samotný festival, ještě hodně dní jsme tomu nevěřili“ přiznává sympatický vousáč, kytarista s přezdívkou Johnny B.

Vedle IDIO&IDIO, kteří zahrají v sobotu od 20:30 na scéně Strefa Lecha, se v Polsku představí také zkušení Projekt Parabelum, rock’n‘rolloví mladíci Cox&Vox nebo slovenští metaloví divočáci FishFace.

Velkým úspěchem české kultury je také vybudování Českého domu v samotném areálu festivalu, o který se postaral hudební portál Musicmap.tv, agentura N.S.E.F., ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, kde v rámci prezentace české hudby vystoupí se speciálními akustickými sety například kapely Marry B nebo By the way. „Když nebudeme na pódiu, rádi se se všemi fanoušky sejdeme právě v Českém domě, za který patří velký dík Lukáši Fouskovi a jeho týmu!“, dodává rusovlasá zpěvačka Terka.

Letos se koná již 23. ročník festivalu Woodstock a pro českého hudebního nadšence má tak vedle velkých světových jmen, jako Trivium, Amon Amarth nebo House of pain, novou motivaci se do Kostrzyn nad Odra vydat. Dodejme, že celý festival je pro všechny návštěvníky naprosto zdarma.

Zdroj: IDIO&IDIO