Křížek se vrací s Kreysonem v mezinárodním složení a zamíří na Benátskou! s Impulsem

Křížek se vrací s Kreysonem v mezinárodním složení a zamíří na Benátskou! s Impulsem

18.05.2017 - 08:11

Zprávy

Jeden z nejúspěšnějších českých zpěváků devadesátých let Láďa Křížek, který má na svém kontě přes půl milionu prodaných alb u nás i ve světě, se vrací se svým nejúspěšnějším projektem Kreyson. Obnovená kapela, která začne vystupovat pod názvem Kreyson MMXVII., upoutá už svým hvězdným mezinárodním složením v čele s americkým bubeníkem Mikem Terranou (Rage, Tarja Turunen…) a kytaristou Rolandem Grapowem (Masterplan, ex-Helloween). Jeden z jejich tří exkluzivních premiérových letních koncertů se odehraje na jubilejním 25. ročníku festivalu Benátská! s Impulsem. Ten je letos naplánovaný od 27. do 30. červenceLiberci. Novinkou je i to, že headlineři Benátské! - britská rocková kapela Status Quo a slovenská skupina Team potvrdili Meet and Greet (z angličtiny: setkání a pozdravení) s fanoušky, kteří mohou o účast soutěžit na festivalovém facebooku i u mediálních partnerů. Organizátoři mají až do konce června výhodnou cenu celofestivalových vstupenek za 1390 a VIP za 3590 korun a opět nabízejí kyvadlovou dopravu z Prahy.

Kreyson se podle jejich manažera Josefa Kořenka představí pouze na třech festivalech v České republice. Kromě Terrany a Grapowa sestavu doplní Michal Kůs z Eagleheart a George Rain z Citronu. Kreyson MMXVII podle něj naváže na nejúspěšnější éru alb Anděl na útěku a Křižáci. „Benátská noc je v České republice jedna z největších hudebních událostí a jsem velmi potěšen, že zde můžu  představit Kreyson v nové sestavě a v nové síle,“ říká Láďa Křížek. „Fanoušci se mohou těšit na písně doslova Best of Kreyson - zazní Čarovná noc, Fade out, Anděl na útěku a také jedno velké překvapení,“ doplňuje.

Benátská letos opět nabízí na dvou velkých scénách to nejlepší z české hudební scény. Namátkou Michala Hrůzu, Jelen, Doctora P.P., Alici s Danem Bártou, Jasnou Páku s Davidem Kollerem, Lenny, Wabiho Daňka nebo Čechomor. Ze Slovenska pak dorazí Horkýře Slíže, No Name, Vašo Patejdl či Peter Nagy. Na letošním ročníku najdou návštěvníci opět Stan Rádia Impuls, tentokrát ovšem s živými koncerty a dalším doprovodným programem. Ve čtvrtek Rádio Impuls uvede svou sesterskou stanici RockZone 105,9 s  moderátorem Weigyzzem a kapelami Wohnout, Five O´clock Tea nebo E!E. V pátek a sobotu do stanu na svá živá vystoupení zavítá Debbi, David Stypka, UDG, Ivan Mládek, Lokomotiva, O5 a Radeček a mnoho dalších.

„Celý den se navíc návštěvníci budou mít šanci potkat se svými oblíbenými moderátory a být třeba součástí živého vysílání, účastnit se autogramiád a večer u nás zakončit československou diskotékou Ivo Apfela. Už několik měsíců intenzivně pracujeme na tom, abychom pro naše posluchače připravili skvělý hudební program. Ambiciózním projektem, jakými bezesporu Benátská! s Impulsem je, se chceme odvděčit našim posluchačům za přízeň a stálost, kterou nám dennodenně prokazují,“ řekl generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák.

Po úspěchu z loňska nabídne Benátská! s Impulsem opět kyvadlovou dopravu z Prahy. Cesta zabere pouhých 45 minut, během kterých autobusy zavezou festivalové fanoušky z nádraží Praha – Černý most přímo k areálu festivalu. „Lidé si loni chválili, že díky kyvadlovce mohou na festival přijet i ti, kteří nechtějí trávit noc ve stanu nebo abstinovat a dopravovat se vlastním autem,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

Zdroj: BrainZone, s.r.o.