LadyPraga ve Sklepě

LadyPraga ve Sklepě

05.01.2017 - 17:44

Zprávy

Koncertování v roce 2017 zahájí popovo-jazzová LadyPraga  vystoupením v legendárním klubu Blues sklep na Praze 1. Půjde o samostatný koncert této kapely, v tomto dnes již legendárním prostoru, kterému rozhodně nelze upřít kouzelnou atmosféru a jakousi zvláštní intimitu.

Formace, která má na letošek v plánu, mimo jiné, i návštěvu nahrávacího studia, předvede mix popu a jazzu. V některých skladbách se naopak LadyPraga neochvějně stáčí k rockovějšímu či přímo funkovějšímu pojetí jejich vlastní autorské tvorby. Večerem zazní jak české tak i anglické texty, včetně několika oblíbených coverů, jimiž skupina dotváří svůj rozmanitý repertoár. Nelze taktéž nezmínit charismatický vokál Veroniky Bergmanové, který je velmi zdařile zakomponován do celkového soundu bandu.

Jak nám potvrdil kapelník Martin Knesl, kapelu LadyPraga čeká letos nemálo novinek:

„Jak již bylo zmíněno, sezónu otevíráme 6.1. v pražském Blues sklepu, a poté pokračujeme v sérii koncertů až do března. Připravujeme materiál do studia, jehož nahrávání by mělo proběhnout na jaře tohoto roku, pod dohledem jednoho vynikajícího zvukového inženýra. Jméno prozatím nechám v utajení, nerad bych z toho cokoliv zakřikl.“ , usmívá se Knesl a dodává: „V  březnu nás čeká natáčení nového videoklipu k naší vlastní skladbě Everyone´s going crazy. Klipové produkce se ujme opět režisér Víťa Procházka, který má na svědomí náš první „obrázkový“ počin. Mimochodem spolupráce to byla naprosto úžasná a na tu budoucí se už teď všichni hodně těšíme.“

A jak hodnotí rok 2016 LadyPraga ?

„Myslím, že můžeme být hodně spokojeni. Povedl se nám koncertní debut v music clubu Jižák, dotočili jsme a poslali do světa náš první videoklip Tribute to Englishman in NY a podařilo se sehrát velmi povedené koncerty. Zúčastnili jsme se také jedné benefiční akce na podporu handicapované dívenky v Benešově pod názvem Anežka jede, kde panovala opravdu výjimečná atmosféra. Takže i v tomto směru nás může těšit, že muzika, kterou děláme, umí pomáhat. To bych považoval za nejsvětlejší bod loňské sezóny“.

Hudební skupinu čeká rozhodně nabitý program a tak pokud tedy budete mít čas a chuť, nenechte si některé z plánovaných vystoupení ujít. Třeba právě to tento pátek, v pražském hudebním klubu Blues sklep.

Fotogalerie