Limitovaná edice gramofonu Pro-Ject na počest George Harrisona

Limitovaná edice gramofonu Pro-Ject na počest George Harrisona

10.02.2017 - 08:45

Zprávy

Český výrobce světově uznávaných gramofonů představil u příležitosti nedožitých 74. narozenin George Harrisona limitovaný model Pro-Ject Essential III v unikátním designu.

Společnost Pro-Ject představila limitovanou edici 2500 kusů gramofonů Pro-Ject Essential III s grafikou oslavující dílo známého britského kytaristy, zpěváka, skladatele a člena kapely Beatles George Harrisona. Litografii, která přístroj české výroby zdobí, vytvořil Americký streetartový umělec, ilustrátor a zakladatel značky OBEY Clothing Frank Shepard Fairey. Gramofon Pro-Ject George Harrison Limited Edition bude možné zakoupit samostatně, nebo s kompletní kolekcí dvanácti studiových alb George Harrison box set. Tato kolekce byla remasterovaná z původních magnetofonových pásek a vtisknuta do drážek audiofilských 180g desek, které zákazník obdrží v pevném boxu.

Nový gramofon z Litovle není zajímavý pouze ojedinělým designem ale také svými špičkovými zvukovými kvalitami, které mu propůjčuje instalovaná gramofonová vložka od společnosti Ortofon OM10 s frekvenčním rozsahem 20 Hz – 20 kHz a eliptickým hrotem. Na zvuku se podepisuje také přesnější řízení otáček motoru, vylepšená mosazná ložiska a diamantem soustružená kladka pohánějící 1,2 Kg těžký akrylátový talíř. Ten účinně potlačuje nežádoucí rezonance přehrávaných desek. Posluchače bude těšit přesvědčivá separace nástrojů a vokálů, stejně jako perfektně zachovaná dynamika, díky které si vychutná kontrasty tichých a výrazných pasáží, stejně jako nejjemnější detaily nahrávky.

Gramofon bude i s kolekcí George Harrison box set dostupný od března 2017 na stránkách distributora www.aq.cz  a v pražské prodejně AudioBest za cenu 21990 Kč, samotný gramofon mohou fanoušci umělce pořídit za 13990 Kč.

O firmě Pro-Ject

Firma Pro-Ject patří k absolutní světové špičce ve výrobě gramofonů pro Hi-Fi a High-end aplikace. Majiteli a zakladateli firmy Heinzi Lichteneggerovi se podařilo navázat na tradici výroby gramofonů v Litovli v České Republice. Filozofie konstrukce je maximálně podřízena co nejlepšímu výslednému zvuku, zákazník tak může vybírat z širokého portfolia technologicky špičkových gramofonů, které stojí na více než 25 letech zkušeností společnosti Pro-Ject.

O firmě AQ

Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba  stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny. Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

O prodejně AUDIObest

Specializovaná prodejna AUDIObest je skvělým místem pro každého milovníka hudby a kvalitního zvuku. Nabízí komfort soukromé poslechové místnosti, ve které má každý možnost poslechnout si svou oblíbenou hudbu na nabízených produktech v konfiguraci, kterou si sám zvolí. Zároveň se prodejna může pyšnit největší nabídkou kabeláže, gramofonů a také digitálních radiopřijímačů v Praze. Samozřejmostí je pak odborně školený personál, který pomůže vyřešit jakýkoliv problém při plánování a zařizování domácích i firemních audio/video řešení.

Zdroj: Whispr communications s. r. o.