https://www.traditionrolex.com/16 Milion vůní k nám vane z vánočního Slovenska | Muzimax.cz
Milion vůní k nám vane z vánočního Slovenska

Milion vůní k nám vane z vánočního Slovenska

20.12.2017 - 15:52

Zprávy

Parádní vánoční singl nahrála slovenská rocková skupina Atlantida. Jmenuje se Milión vôní a v textu se zmiňuje o legendárních filmových „vánočních" postavách jako je Matýsek, Popelka, princezna Lada nebo Marfuška z Mrazíka. Nechybí ani John Lennon, který nazpíval nejen pro Yoko Ono slavnou vánoční písničku Happy X-Mass (War Is Over).

Milion vůní je téměř cítit i z poutavého lyrics videa, který Atlantida zveřejnila na YouTube. V tomhle videu se nacházejí kromě snímků kapely také různé vánoční fotografie, včetně retro snímek z dětství. Oficiální videoklip k písničce zatím chybí (na Liptově a v Tatrách už Atlantida dělala první záběry), no singl už rotuje v slovenských rádiích a před Vánocemi se taky objeví na albu, který se dostane k čtenářům jako součást regionálních novin. Píseň Milión vôní je vůbec prvním vánočním singlem na Slovensku v roce 2017. „Chtěli jsme udělat pozitivní písničku, s výrazným refrénem. Podle nás vystihuje atmosféru a ducha Vánoc a věřím, že se bude líbit nejen rockovo naladěným fanouškům," říká autor a fronton Atlantidy Peter Vyslocký. Text ve slovenštině napsal Michal Frank, novinář, který v minulosti napsal texty interpretům jako Desmod, Strecha nebo Tásler Pufo Band. K nové písni říká: „Stereotyp nemusí být vždycky nepříjemný. Právě ten vánoční může být fajn, ten čas, kdy lidi vaří, pečou cukroví a dívají se na filmy jako Mrazík, Tři oříšky pro Popelku nebo S tebou mě baví svět. O tom taky tahle písnička je."

Atlantida pochází z Prešova, který je na Slovensku známý jako město hudby. Právě odtud jsou i v České republice známý interpreti jako Peter Nagy, IMT Smile, Peter Lipa, Peha, Katka Koščová, Komajota nebo první československá miss Ivana Christová.

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16