Nadějná pop rocková skupina 3day posílá do světa svou první desku s odhodláním rozbít pochmurný podzim chytlavými  rytmy a melodiemi.

Nadějná pop rocková skupina 3day posílá do světa svou první desku s odhodláním rozbít pochmurný podzim chytlavými rytmy a melodiemi.

21.09.2017 - 14:17

Zprávy

"Na počátku stála myšlenka, že bychom chtěli udělat CD, na které budeme hrdí," popisuje kytarista Erik Schneider začátky prací na prvním albu 3day. "To pro nás znamenalo nelehký úkol. Bylo potřeba složit nejen kvalitní písně, ale také tehdy začal proces obtížného hledání producenta, jenž bude pro naše nahrávky doslova žít," dodává. Dle jeho slov to byl nelehký více než dva roky trvající proces, během nějž se se brodili bahnem absentující múzy či naopak záplavou nepoužitelných nápadů. "Chtěli jsme skutečně přijít s písněmi, ke kterým se budou chtít lidi vracet, což není vůbec lehký úkol," objasňuje obtíže při tvorbě Erik. Příprava prvního CD se tak protáhla."Nakonec jsme dali dohromady zhruba patnáct písní, které jsme považovali za ty nejlepší. Stále to však nebylo úplně ono. Potřebovali jsme písním dodat šmrnc. Všechno to čekalo právě na toho správného producenta."

Tím se nakonec stal proslulý Milan Cimfe z legendárního Sono Records. "Když jsme Milanovi písně poslali a následně od něj dostali první zpětnou vazbu, bylo nám jasné, že to je ten správný člověk." Bez dlouhého přemýšlení kapela tak naložila nástroje a vyrazila na místo, kde v minulosti nahrával např. David Bowie nebo tam vznikla oskarová Falling Slowly. Podle Erika tam na vás dýchne výjimečná armosféra. "To místo v nás vzbuzovalo velkou pokoru a respekt. Tento pocit byl ještě poté umocněn všemi těmi platinovými a zlatými deskami a jinými oceněními, které vás u vstupu přivítají. Je vám hned jasné, že jste se dostali někam, kde se rodí zázraky." A setkání se samotným mistrem zvuku nebylo jiné. "Milan dokázal již před natáčením navodit skvělou náladu, která díky němu vydržela po celou dobu." Jak však Erik líčí, tak teprve samotný průběh nahrávání v plné parádě ukázal, proč je Sono tak věhlasné. "Právě tehdy naše písně dostaly ten správný šmrnc. Nejrychlejším člověkem na světě není Usain Bolt, ale Milan Cimfe," směje se. "Tempo s nimž sype nápady a s nimž dokáže zpracovávat nahrávané stopy, je neuvěřitelné. To se musí zažít."

Výsledkem je CD Fuckt den o deseti různorodých písních. Přijdou si na své ti, kteří mají rádi svižnější tempa a úderné rockové riffy, ale také ti, kteří si chtějí zarelaxovat u něčeho klidnějšího. Jeto hudba, která protne deštivý podzim a pozvedne náladu každému, na koho dopadá v tomto období splín. "Věřím, že se skrze písně daří předávat všechno to úsilí a radost, kterou jsme do toho vložili," zakončuje Erik.

Album můžete zakoupit v digitální podobě na Supraphonu: https://www.supraphonline.cz/album/334198-fu-c-k-t-den

Milovníci fyzických CD si také přijdou na své:

http://www.3day.cz/koupit-cd/

www.facebook.cz/3dayofficial

Fotogalerie