Panáčik s vůní výrazně omamnou – nový singl Vata

Panáčik s vůní výrazně omamnou – nový singl Vata

13.08.2017 - 17:31

Zprávy

Panáčik zveřejnil nový singl, v pořadí čtvrtý z konceptuálního alba O, na kterém stále pracuje nejen po hudební stránce. Singl nese název Vata a přibližuje, v jakém duchu se bude O nést.

Skladba je čistě akustická a obsahově, formálně rozšiřuje spektrum alba v podání čtyř zpěvaček za doprovodu živého orchestru. Ke skladbě momentálně vzniká i videoklip, který bude představen během podzimního a zimního turné po Slovensku a Česku s aktuální a stále se rozšiřující sestavou, kdy spojení mezi koncertem, divadlem, performance, filmem a instalací dává zadostiučinění "žánru" pod kterým Panáčik projekt popisuje, tedy jako Gesamtkunstwerk.

Koncerty v této podobě jste mohli vidět a zažít už toto léto na festivalu Pohoda, divadelním festivalu Open Air v Hradci Králové či v živém vysílání z koncertního sálu Slovenského rozhlasu, Rádia_FM, který portál metoo.sk zhodnotil jako nejlepší koncert v 9 leté historii rádia. V kratší verzi rádiového živého vysílání, pak nechal Panáčik pro posluchače koncert komentovat sportovní komentátorkou. Panáčik vždy přichází s něčím novým, a tak jeho multižánrová show není nikdy ta jistá. Každý koncert a představení je jiný zážitek.

Novou skladbu si od příštího měsíce budete moci poslechnout nebo stáhnout ve službě iTunes, Spotify nebo už nyní na stránce Bandcamp, spolu s předchozími singly Román, Po chodníku skáče a Vrkoče, jakož i s předešlými alby.

Živou Vatu i s celým koncertně divadelním představením, uvidíte zatím v nejbližších oznámených místech, jako kc Díra do světa v Liptovském Mikuláši 31.8 a v Brněnském klubu Kabinet múz 30.9. Panáčik se zastaví i ve městech jako Bratislava, Košice, Praha, Plzeň, Trenčín a další. Turné bude trvat celý podzim až do konce roku, kdy zároveň bude projekt Panáčik "oslavovat" výročí deset let od jeho vzniku. Kromě klipů vznikají momentálně i krátké filmy či samostatná divadelní hra. Přibývající data a novinky můžete sledovat na facebookové stránce nebo oficiální stránce Panáčika.

 

Zdroj: Panáčik Booking

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500