Pilsen Busking Fest jde na Hit Hit a žádá o podporu!

Pilsen Busking Fest jde na Hit Hit a žádá o podporu!

10.08.2016 - 08:08

Zprávy

Plzeň jako New York, Rio de Janeiro či Kapské město? Ano, nic není nemožné. Plzeň se ve dnech 28. 9. až 1. 10. 2016 opravdu na čtyři dny stane světovou metropolí. Proč? Díky největšímu festivalu pouličního umění v Česku. Na Pilsen Busking Fest 2016 se totiž sjedou muzikanti, tanečníci, divadelníci nebo performeři z celého světa, aby si svým vystoupením získali přízeň publika, které je může bezprostředně ocenit vhozením peněz do klobouku.

Díky Pilsen Busking Festivalu se můžete zaposlouchat do okouzlujících a čarokrásných tónů linoucích se do uší z nástrojů Till Sunday Pirate z Portugalska a jeho one man didgeridoo bandu. Anebo je libo nakrmit sluch tak silnou hudební potravou, kterou ze své kytary vyluzuje mág Mariusz Goli z Polska? Můžete slyšet i trochu horkokrevného balkánu v podání Řeků Rom Royale, nebo zhlédnout skvělé brazilské cirkusáky Mantega Circus. A samozřejmě mnoho a mnoho dalšího. Prostě čtyři dny tak silně napěchované uměním, že věříme, že někdo z návštěvníků v sobě může objevit chuť umělecky tvořit a potkat se s námi na dalších ročnících tohoto ojedinělého festivalu.

Pilsen Busking Fest 2016 by se rád stal také inspirací, kterou by místní mohli načerpat od "přespolních" vystupujících. Cílem festivalu je především zábava, oživení plzeňských ulic, vytrhnutí z každodenní šedě a stereotypu, rozvíření města pozitivními vibracemi, ale i silnými emocemi nutícími k zamyšlení.

Aby byl třetí ročník festivalu ten nejlepší, potřebujeme i vaši finanční pomoc. Dopravit buskery z nejrůznějších koutů planety Země, zajistit jim nocleh a stravu přeci jen něco stojí. Ale věřte, že se Vám za to přebohatě odmění svým vystoupením”, buskuje Jan Šinko, ředitel festivalu.

Hledáme právě Vás, kteří se nebojíte objevovat nepoznané, nové, neotřelé, originální, nemainstreamové, exotické. Vy, kterým nestačí jen omšelé, fádní, stereotypní a stokrát slyšené.

Vyhledejte si náš projekt Pilsen Busking Fest 2016 na portále HitHit.cz a nebo klikněte na tento odkaz, který Vás tam přenese:

https://www.hithit.com/cs/project/2727/pilsen-busking-fest-2016

Tak nám prosím pomocte, vždyť i HitHit je něco jako sbírání peněz do klobouku. Věříme, že se na konci festivalu s úsměvem na tváři sejdeme při velkém společném jammu a budeme vzpomínat na čtyři neopakovatelné dny.

Ing. Jan Šinko
Ředitel festivalu

Fotogalerie