PORTLESS si na novou desku přizvali Dj`s a černého rappera. Společně vyráží na turné.

PORTLESS si na novou desku přizvali Dj`s a černého rappera. Společně vyráží na turné.

14.02.2017 - 12:03

Zprávy

Skupina PORTLESS vydává na začátku března své druhé album. Deska se nese ve znamení spolupráce s rapperem Henrym D, který s kapelou již několik měsíců živě vystupuje. Na novém albu navíc dostal mnohem více prostoru.

Na desce kapela spolupracovala také s DJ Negativem nebo DJ Ridem, který se u některých tracků postaral o mix. PORTLESS se svou novou deskou částečně vracejí ke kořenům hardcoreové scény z počátku devadesátých let, ovšem s moderním zvukem a aranžemi. Na desce je více tvrdých kytarových riffů a rapu, nechybí ale ani klidné polohy s akustickou kytarou nebo třeba remix hitu 5.15 z filmové komedie Hodinový manžel.

Všechny písničky vznikaly s důrazem na koncertní provedení. „Dlouho jsem si přál udělat takovou desku. Baví mě kombinovat tvrdé kytary a moderní samply,“ říká kytarista René Rypar.

Již 9. března vyrazí kapela na turné po celé České republice. Jejími hosty na něm budou zmiňovaní DJ Negative a rapper Henry D. „Moc se na turné těšíme. Není nic lepšího, než si novou desku zahrát před lidmi. Nicméně fanoušci nebudou ochuzeni ani o starší hity, jako jsou Sweet Little Something, In Da Yard a další z dob Support Lesbiens. Budeme se snažit namíchat dokonalý koktejl starých a nových písní tak, aby koncert stál opravdu za to,“ slibuje zpěvák Kryštof Michal.

Připomeňme, že PORTLESS vznikli v roce 2012 po rozpadu skupiny Support Lesbiens. Jejich sestavu tvoří zpěvák Kryštof Michal, kytarista René Rypar, baskytarista  Jan Daliba a bubeník Zbyněk Raušer.

„Název naší kapely je slovní hříčka a možná i památka na minulost. Naše jméno je skryto ve spojení supPORT LESbiens. Současně na začátku významově odpovídalo naší situaci, protože my jsme byli v tu chvíli bez přístavu. Pocit z posledních let byl takový, že nám někdo jako dobrý fór odvázal lana a my se probudili na širém moři,“ řekl Kryštof. Své debutové album New Ride kapela vydala v říjnu roku 2013.

 

Fotogalerie