Rock Café bude patřit nabroušeným britským punkerkám The Sex Pissed Dolls

Rock Café bude patřit nabroušeným britským punkerkám The Sex Pissed Dolls

14.03.2018 - 12:32

Zprávy

Příznivce punku a tvrdé dívčí muziky 14. března v Rock café potěší pětice dračic říkajících si The Sex Pissed Dolls. Sex-appelu mají tyto, v současnosti nejžádanější britské punkerky, na rozdávání a nebojí se to ukázat. O tom svědčí i jejich koncertování na prestižních festivalech včetně legendárního Isle Of Wight Festivalu, Manchester Academy nebo bristolského klubu The Fleece. S nevídaným drajvem precizně zahrají písničky The Clash, The Sex Pistols, Nirvany, Blondie, Buzzcocks ale i Talking Heads a nemenší silou disponují i svými vlastní songy.

„Pecky jako Save the Queen, Pretty Vacant nebo EMI, jsou vypáleny a přetaveny s tak skvělou energií, že samotní členové Pistolí by před nimi měli smeknout své umaštěné hučky…” píše o zážitcích z koncertu recenzent serveru invernessgigs.co.uk a jeho kolega z Project Metal Music píše nadšeně: „To, co dělá těch pět holek, je ztělesněním čistého ducha punku. Skvělá bubenice Anna Key připomíná legendárního Keithe Moona, Nancy Doll je brilantní zpěvačka, která ví jak pracovat s davem, to je čistý punk! Kytaristky Kitty Vacant a Connie Rotter, stejně jako basistka Jilly Idol ovládají stage a hrají přesně tak, jak je třeba.” Kapela má partu svých věrných fanoušků, kteří pod praporem The Dolls Barmy Army berou ztečí všechny koncerty. V dubnu se dámy chystají dobýt legendární 100 Club v Londýně. Ještě předtím však kapela poprvé zahraje ve střední Evropě.

The Sex Pissed Dolls, pětice pekelně rozjetých holek z anglického Blackpoolu, vystoupí v pražském Rock Café ve středu 14. března od 20 hodin, předprodej v síti Ticketpro - www.ticketpro.cz/hudba/metal-punk-emo/2259192-sex-pissed-dolls.html. Facebook událost - www.facebook.com/events/153148622138571/.

The Sex Pissed Dolls vznikly jedné noci roku 2014 kolem třetí ráno, na konci jednoho povedenýho mejdanu v západoanglickém Blackpoolu, kde budoucí manažer kapely Paul Smith pustil Nancy svoje oblíbené punkové nahrávky ze 70. let. Po pár měsících byla kapela na světě a hned způsobila v UK malé zemětřesení. Jejich explozívní vysokooktanové koncerty, namíchané z punkové a rockové klasiky i vlastních skladeb se staly záhy pověstnými a katapultovaly je do velkých klubů a na festivaly. Dámy hrály dvakrát na legendárním Isle of Wight Festivalu, kde si loni hravě poradily i s hlavní scénou, dostaly pozvání zahrát i na F1 British Grand Prix. Byly headlinery řady dalších britských festivalů, sdílely pódia například s Texas, Rodem Stewartem, Razorlight, The Buzzcocks, Adam Ant, The Pretenders, The Kaiser Chiefs nebo s The Damned. A teď se chystají zbořit jeden z nejstarších pražských klubů - Rock Café.