Rodí se Pan Optikum, máte možnost být u toho

Rodí se Pan Optikum, máte možnost být u toho

17.06.2017 - 07:42

Zprávy

Kutnohorská hard-popová parta Vesper nedávno úspěšně vypustila do hudebního světa pilotní singl a videoklip Troskoid k připravovanému CD (pozn. redakce: videoklip Troskoid je obsahově zaměřený na velmi aktuální téma dnešní doby, tedy na reálný příběh člověka, který to díky přehnanému pracovnímu nasazení dotáhl až k psychiatrické léčbě). Skladby na novou desku jsou rozpracované a na podzim Vesper plánuje její vydání.

Nové, již páté, řadové album kutnohorské hard-popové kapely ponese zvláštní název – Pan Optikum. Jako u předchozího alba vydaného v roce 2016 jde o slovní hříčku, která ale není samoúčelná. „Pan Optikum je koncepční hudební album, které pohltí posluchače a vtáhne je do říše Panoptikum, říše pitoreskních lidských duší a osudů. Průvodcem bude zvláštní Pan Optikum, který bude zhmotněný ve stěžejní skladbě alba,“ říká k záměru kapely kytarista Pavel Mojžíš.

„S každým albem se snažíme posunout o kousek dál. Jak v muzice, tak v textech. Chceme mít Pana Optika co nejlepšího, hudebně vymazleného, aby textová poselství byla doplněna kvalitní zvukovou složkou. A to stojí peníze, jako ostatně všechno. A proto celkem prozaicky oslovujeme fanoušky
a příznivce české autorské tvorby, aby nám pomohli. A věříme, že i díky příznivcům kapely Pan Optikum bude moct křičet do světa svá poselství a pošetilé proklamace,“ dodává kapelník Milan Jahodář.

Podporu pro nové album hledá kapela Vesper na oblíbeném portálu HitHit, takže pokud se vám muzika téhle kutnohorské party líbí, neváhejte a podpořte vznik nového alba. Projekt, který kapela nazvala „Pan Optikum – 5. Řadové album kapelly Vesper“ najdete zde: https://www.hithit.com/cs/project/3757/pan-optikum-5-radove-album-kapely-vesper. Kromě dobrého pocitu můžete získat i některou ze zajímavých odměn, které kapela pro podporovatele připravila.

Fotogalerie