https://www.traditionrolex.com/16 Zostra do sezóny: RockOpera Praha vykopne jubilejní desátou představením Antigona v sousedním Polsku | Muzimax.cz
Zostra do sezóny: RockOpera Praha vykopne jubilejní desátou představením Antigona v sousedním Polsku

Zostra do sezóny: RockOpera Praha vykopne jubilejní desátou představením Antigona v sousedním Polsku

22.09.2016 - 09:36

Zprávy

Nadcházející období pražské RockOpery Praha se ponese v oslavách svého desetiletého výročí. Jubilejní sezónu zahájí hned čtyřmi operami odehranými na své domovské holešovické scéně v Praze a na zájezdech v Čechách i v zahraničí. První představení Antigona proběhne již 17. září v Polsku, následovat budou opery Faust a Oidipus Tyranus v Praze a zářijový program zakončí Anna Karenina v Kroměříži, se kterou soubor RockOpery Praha otevře nové tamější kulturní centrum. Dalším dárkem pro diváky jsou vstupenky do holešovické arény RockOpery Praha slosovatelné o hodnotné ceny.

„Sezónu odstartujeme naším prvním zahraničním výjezdem vůbec. V sobotu 17. září se chystáme na polský zámek Gorzanow, kde odehrajeme náš první díl antické trilogie Antigona. Představení připravujeme jako site specific project na míru tomuto netradičnímu prostředí. Začínáme v 19 hodin,“ popisuje zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Novou divadelní sezónu na své domovské scéně v Holešovicích zahájí RockOpera Praha v pátek 23. září operou Faust. Začátek představení je naplánován na 19. hodinu a v jeho průběhu bude slavnostně pokřtěno dlouho očekávané stejnojmenné album. Hned den na to 24. září se diváci mohou od 19 hodin těšit na představení Oidipus Tyranus. Také tento večer se ponese ve znamení křtu, tentokrát reedice alba k opeře Oidipus Tyranus.

Dalším bonusem pro diváky bude až do prosince tohoto roku soutěž o 3 hodnotné ceny podpořené partnerem divadla – Svijanským pivovarem. Při každém představení na holešovické domovské scéně budou zakoupené vstupenky slosovány a během děkovačky vyhlášeni diváci, kteří si domů odnesou CDčka, trička i dárková balení svijanského piva s motivem Rockopery Praha.

„Myslíme i na naše mimopražské fanoušky, proto si 26. září na chvíli odskočíme z Prahy do Kroměříže. Konkrétně do Domu kultury Kroměříž, kde od 18 hodin uvedeme naši operu Anna Karenina, a to při krásné příležitosti zahájení jeho nového provozu. Vážíme si pozvání a těšíme se na naši premiéru před kroměřížským publikem,“ dodává Pavla Forest.

Zdroj: TOPART MEDIA

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16