BASTARD

Zobrazení profilu: 16505x

Kategorie: Kapely
Žánr: Hard Rock
Vznik kapely: 1993
Město: Havířov
Kraj: Moravskoslezský
Země: Česká republika

Biografie

 

PF 2024 !!! 

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu v roce 2023 !!!
Doufáme, že jste si ho užili parádně tak jako my a těšíme se na Vás v novém roce 2024
a už nyní Vám můžeme prozradit ze to bude squěllá jízda !!!

 

Ahoj všichni !!! 

Jeden tip pro Ty z Vás kdo ještě nemáte Vánoční dárek !!!!
Při objednávce obou CD - " DM + Alchymie" POŠTOVNÉ ZDARMA !!!
Ceny: DM - 250,- Kč . Alchymie - 300,- Kč
Objednávejte na mailu: n.b.e@seznam.cz

 

 

Nová klip "O nás bez nás " v TV REBEL a Novince týdne na Radiu ČAS ROCK  !! 

Havířovští hard rockeři BASTARD posílají do světa nový klip. Jedná se už o třetí video počin k poslednímu albu "Alchymie d.n.a.", které vyšlo před rokem u Warner Music. Skladba má název "O nás bez nás" a režie se opět ujal zkušený Digaz. Točilo se na festivalech v Hořicích a v Karviné. Nový videoklip kapely BASTARD můžete shlédnout v premiéře na TV REBEL v pondělí 13.11. od 18 hodin a také slyšet na rádiu Čas Rock v rámci Novinky týdne. Nejen tuto pecku ale také mnohé další pak můžete slyšet naživo již 25.11. v klubu Acoustica v Ostravě-Bartovicích, kde BASTARD vystoupí společně s GATE CRASHER a AHARD a na společném podzimním miniturné. Více na www.bastard-band.cz

 

 "Mezi nebem a zemí" v TV ROCKPARÁDĚ!! 

Pro postup klipu „Mezi nebem a zemí“ můžete hlasovat od 1. do 12.12.2022 do půlnoci.

Zařadíte se tím automaticky do slosování o velký balík rockových cen ve kterém jsou i dárky od nás.

Hlasovací tabulku a pravidla hlasování najdete na www.rockparada.cz

 

Nový merch " Alchymie d.n.a " !!! 

K novému albu bude také nový merch, začneme s trikama - dámské i pánské. K dipozici budou už 5.11. na koncertě, ale objednávat můžete už nyní na našem mailu: info@bastard-band.cz nebo na e-shopu: https://www.drsnej.cz/tricko-kapely-ceske-damske-bastard.../
 
 
Havířovští BASTARD vydávají po dvou a půl letech v pořadí třetí řadovou desku s názvem „Alchymie d.n.a.“ Album vychází 28.10.2022 u vydavatelství Warner Music, ale už nyní si jej můžete objednat na e-shopu magazínu SPARK zde: https://www.sparkshop.cz/bastard-alchymie-dna-cd/ Kapela natáčela opět ve studiu Citron pod producentskou taktovkou zkušeného Djordje Eriće. Nahrávka obsahuje třináct autorských skladeb a znovu slibuje silné melodie a tvrdé kytarové riffy na pomezí hard rocku a heavy metalu. BASTARD současně vypouští do světa nový videoklip „Mezi nebem a zemí“, který si odbude televizní premiéru v pondělí 31.10.2022 na TV REBEL a zároveň zazní jako novinka týdne na rádiu Čas Rock, kde bude později kapela hostem živého vysílání. Křest desky pak proběhne na třech společných koncertech s legendami CITRON. Více info na www.bastard-band.cz
Podzimní tour:
5.11.2022 – Ostrava
19.11.2022 – Jihlava
25.11.2022 – Litomyšl (host Citronu)
26.11.2022 – Karviná
2.12.2022 – Frýdek-Místek (host Citronu)
3.12.2022 – Beroun (host Citronu)
9.12.2022 – Moravský Krumlov
19.12.2022 - Havířov

 

Nové album " Alchymie d.n.a " !!! 

Po dvou a půl letech vychází koncem října naše dlouho očekávané třetí řadové album s názvem "Alchymie d.n.a." Producentem desky byl zkušený Djordje Erić a natáčelo se opět ve studiu Citron. Nahrávka bude obsahovat třináct skladeb a vychází u vydavatelství Warner Music. V zářijovém čísle rockového magazínu SPARK najdete obsáhlý článek se spoustou zajímavých informací k nové desce a v listopadovém čísle obsáhlý rozhovor s kapelou.

 

Nové video "KRUPIÉR" na TV REBEL !!! 

V pondělí 30.5. uvidíte naši horkou novinku "Krupiér" na TV REBEL a to hned třikrát. Premiéra bude po 10. hodině a pak další po 16. a 21. hodině. Stejně tak "Krupiéra" uslyšíte i na Radio Čas Rock jako novinku týdne. Takže určitě si nezapomeňte obě stanice naladit a celý den pozorně poslouchat!

 

Hitparáda Radia Géčko - 1.místo !!!

Díky všem za vaše hlasy, kterí nás dostaly na squěllé 1 místo !!!!

Hlasovat můžeze opět do neděle zde:

https://www.radiogecko.cz/hitparada-radia-gecko/

 

BASTARD v Hitparádě Radia Géčko !!!

Do nedělě 10.10. můžeze hlasovat pro naši hitovku "Nejvyšší čas" v Hitparádě Radia Géčko:

https://www.radiogecko.cz/hitparada-radia-gecko/

 

BASTARD varuje, že už nadešel „Nejvyšší čas“

Havířovská hard&heavy parta BASTARD nezahálí ani v těžkých časech pandemie. Zhruba rok od vydání alba „Druhá Müza“ vypouští do světa nový videoklip ke skladbě „Nejvyšší čas“, o kterou si na facebooku napsali sami fanoušci. Zajímavostí je určitě fakt, že text písně docela věrně vystihuje dnešní složitou dobu, ačkoliv byl napsán dávno před coronavirem. Televizní premiéru si odbyde na TV REBEL v rámci pořadu Rock speciál v pondělí 12.4. od 19 hodin. Režisérem je opět Tom Digaz, jenž se osvědčil už při práci na klipu „Tváře provinilých“, s kterým BASTARD zvítězil pětkrát v TV Rockparádě.V anketě SPARKu obsadila deska „Druhá Müza“ bronzovou příčku v kategorii „Album roku 2020“ a tyto úspěchy neunikly pozornosti ani vydavatelství Warner Music. Album „Druhá Müza“ tak pod tímto labelem znovu vychází 2.dubna 2021. Již teď kapela intenzívně pracuje na novém materiálu a v létě bychom se měli dočkat také singlu. Více na www.bastard-band.cz

 

"Druhá Müza" - vydaná přesně před rokem !!!

Dnes je to na den přesně rok, co vyšlo naše album "Druhá Müza" a také co jsme zahájili miniturné jako suport legend URIAH HEEP. Jak se Vám s odstupem času naše deska líbí? Nyní pro vás připravujeme nový videoklip a také samozřejmě už máme spoustu nápadů na další desku.

 

TV ROCKPARÁDA - leden 2021 - 1.místo Bastard !!!

Vážení přátelé, jste opravdu ti nejlepší fanoušci na světě! Díky Vám jsme opět zvítězili v TV Rockparádě a porazili tak opravdu slavné kapely jako Argema a Dymytry. Konečná bilance našeho působení v Rockparádě je tedy neuvěřitelně skvělá: čtyři vítězství a jedno druhé místo! Jste naprosto úžasní. Moc děkujeme a vážíme si vaši přízně!

 

Opět 1.misto v TV ROCKPARÁDĚ listopad 2020

Přátelé, neuvěřitelný sen se stal skutečností!

Díky Vám jsme i přes silnou konkurenci společně dokázali v TV Rockparádě vyhrát potřetí za sebou a dosáhli jsme tak zlatého hatricku! Za to Vám patří obrovské poděkování.

Jste skvělí! Děkujeme!

 

 

CD "Druhá Müza" v prodej !!!

Stále pro Vás máme naše nové CD "Druhá Müza". Jedná se o digipack s 12ti stránkovým bookletem, který obsahuje fotky a všechny texty.

Objednat si jej můžete za super cenu 200,-Kč na adrese:  n.b.e@seznam.cz

Nové www

S novou deskou jsme pro Vás připravili také nové webovky. Velký dík patří našemu kamarádovi Ivošovi Legerskému, který je celé graficky i obsahově vytvořil. Doufáme, že se Vám budou líbit a kromě mnoha informací na nich najdete k poslechu také celé naše nové album.

http://bastard-band.cz/

 

Havířovští hard rockeři BASTARD vydávají po čtvrtstoletí novou desku!

Ve čtvrtek 30.ledna na koncertě před legendárními URIAH HEEP bude album s názvem „Druhá Müza“ poprvé v prodeji, stejně jako následující dva dny v Havlíčkově Brodě a Ostravě, kde BASTARD také svou novinku pokřtí. Na desce je jedenáct autorských skladeb. Většinu muziky a textů složil kytarista a zpěvák Pavel Škarpa, dvě skladby zkomponoval zakladatel a kytarista Láďa Krečmer. Na albu se nachází také duet v podobě balady s hostující zpěvačkou Luckou Roubíčkovou. Produkce, mixu a masteringu se ujal Djordje Erić a kapela dílo nahrála ve studiu Citron.

LEGENDÁRNÍ URIAH HEEP DOPROVODÍ NA VŠECH ČESKÝCH KONCERTECH ROCKEŘI BASTARD!

https://www.mastersofrock.cz/cs/aktuality/Legendarni-URIAH-HEEP-doprovodi-na-vsech-ceskych-koncertech-rockeri-BASTARD

Britští rockoví titáni URIAH HEEP vydali v září loňského roku svou již 25. desku s názvem „Living The Dream“ se kterou již projeli svět. Nyní jsou nachystání na další část turné, kde spolu s fanoušky oslaví také neuvěřitelné půl století svého aktivního působení na světovém rockovém kolbišti. URIAH HEEP naplánovali hned 3 koncerty u nás! 

28. 1.   Plzeň - KD Šeříková

31. 1.   Havlíčkův Brod - Kulturní dům

  1. 2.   Ostrava – Garage

Na všech třech koncertech je doprovodí havířovští hard&heavy rockeři BASTARD, kteří sice přišli o sólového zpěváka, ale se rozhodli pokračovat ve své hudební kariéře. V současnosti kapela pilně pracuje ve studiu na nové desce. Jejich, v pořadí druhé album pod názvem „Druhá Müza“, by mělo vyjít koncem ledna a BASTARD slibují pořádnou nálož moderního hard rocku. Kapela hodlá tuto svou novou placku pokřtít právě na koncertech v Plzni, Havlíčkově Brodě a Ostravě. 

 

SPARK - BASTARD pokračují ve čtyřech

https://www.spark-rockmagazine.cz/

Havířovští hard&heavy rockeři BASTARD se rozhodli nadále pokračovat ve čtyřech bez sólového zpěváka. V současnosti kapela pilně pracuje ve studiu Citron na nové desce pod producentským dohledem Djordje Eriče.

Nové, v pořadí druhé album pod názvem „Druhá Müza“ by mělo vyjít koncem ledna a BASTARD slibují pořádnou nálož moderního hard rocku. Zakladatel a kytarista Láďa Krečmer (ex-CITRON) k tomu dodává:

„Rozhodli jsme se oprostit od starého pojetí a soundu 80. nebo 90.let. Nová deska bude znít moderně a přitom to bude stále typicky melodický BASTARD. Po několika zkouškách s různými zpěváky jsme nakonec zjistili, že náš kytarista Pavel Škarpa skvěle zpívá a jeho výraz a projev přesně zapadá do naší nové muziky“.

 

Personální změna

Kapela se rozhodla nadále pokračovat ve čtyřech a mikrofonu se ujme kytarista Pavel Škarpa.Momentálně nahráváme v ostravském studiu CITRON materiál pro nové CD pod vedením producenta Djordje Eriče.

Bastard 2019:Pavel Škarpa – zpěv; kytaraLadislav Krečmer – kytaraJarek Jedlička – basová kytaraMojmír Krochmalný – bicí

 

 

Nekonečná cesta - 1. místo v České desítce na radiu RockZone !!!

Tak se to podařilo !!!Děkujeme všem kdo jste nás kliknutím dostali na 1 místo v České desítce.

Před festivalovou sezonou je to parádní povzbuzení a moooc všem děkujeme. Zachovejte nám přízeň i tento týden na :

https://www.rockzone.cz/ceska-desitka

 

Příprava CD a koncertní sezona 2019

Pilně makáme na věcech na připravované CD a těšíme se na koncerty!

Co myslíte,který velký festival ještě příbude?

15. 06.  -  Petřvaldský otvírák,Petřvald

29. 06.  – Vendryne, SLEZSKA NOC

12.07. - KARVINÁ ROCKS

14.07. - MASTERS of ROCK, Vizovice

19.07. - Souboj rebelů, Rožnovp/P

20. 07.  – K7 Kilian Gang Motosraz, Voderady

27. 07.  – Kylesovice,HOLBA ROCK NA GRILU

27.07. - Václavovická rokle

03. 08.  – OSTRAVA - Dolni Vitkovice, OSTRAVA V PLAMENECH

03.08. - VI.retro rock karneval, Markvartovice

10. 08.  – HRÁDEK, Slavnosti Belka 2019

17. 08.  – Moravský Krumlov, ROCK HEART

 

BASTARD – 2. místo v TV ROCKPARÁDĚ

Video klip „Nekonečná cesta“ opět postupuje, tentokrát z druhého místa, takže nás můžete dál podpořit, když pošlete váš hlas od 1. do 19.ledna do půlnoci a to v rubrice „HLASUJ PRO SVOJI KAPELU“ na www.rockparada.cz . Zařadíte se tím automaticky do slosování o velký balík super rockových cen.

 

Přejeme Vám všem pohodové a klidné Vánoce,

vše nej do Nového roku a těšíme se na setkání

na koncertech !!!

 

 

 

NEKONEČNÁ CESTA - 2.místo v prosincové TV ROCKPARÁDĚ

Děkujeme vše fanouškům za předčasný Vánoční dárek a squěllé 2.místo a tím pádem opět další postup do lednového kola,kde už nám hrozí "zlatý padák". Díky všem za podporu a Vaše hlasy, zůstaňte s námi i v lednovém hlasování ! Mějte se fááááájn !!!

" Nekonečná cesta " v prosincové TV Rockparádě!

 Od 1.prosince můžete opět hlasovat pro naši  hitovku na  TV Rockparada                                                                                                        

 14.10. - BONFIRE & BASTARD, Masters of Rock Cafe,Zlín

Bonfire vyráží na podzim na turné s novým albem „Temples Of Life“ a 14. října navštíví i zlínský klub Masters of Rock Cafe. Doprovázet je bude hard rockový BASTARD z Havířova. Vstupenky na koncert je možné zakoupit na www.mastersofrock.cz/cs/koncerty/2018-Bonfire nebo prostřednictvím předprodejních sítí TicketPortal, Ticketmaster a TicketStream za zaváděcí cenu 650 Kč platnou do konce srpna.

 

Rocková zpovědnice na Radiu BEAT!!!

Hostem Honzy Hamerníka je tento týden kapelník a bubeník havířovské kapely BASTARD Mojmír Krochmalný.Dáme něco moravsko-slezského hard and heavy! Já se těším, bude to fajn!Poslouchejte v úterý 13.2. od 20 hod na frekvencích radia BEAT !

BASTARD - kapela roku 2017 v CZECHparádě na TV REBEL !!!!

Hezčí dárek k Vánocům jsme od našichh FANS nemohli dostat, moc si toho vážíme a děkujeme Vám !!! Hezké a pohodové Vánoce a hlavně ... Mějte se faaaaaaaaaaajn !!!!

 

CD "Druhá Müza" v prodej !!!

Stále pro Vás máme naše nové CD "Druhá Müza". Jedná se o digipack s 12ti stránkovým bookletem, který obsahuje fotky a všechny texty.

Objednat si jej můžete za super cenu 200,-Kč na adrese:  n.b.e@seznam.cz

 

BASTARD na " BEST OF KREYSON TOUR 2017 "

Láďa Křížek sestavil současný KREYSON se světoznámými muzikanty a představil kapelu ve hvězdné sestavě: kytary - Roland Grapow (MasterPlan, ex-Helloween) a Michal Kůs (EAGLEHEART), basová kytara - George Rain (CITRON, SEBASTIEN) a bicí - Mike Terrana (ex-Rage, ex-Tarja Turunen). Po úspěšných vystoupeních na třech největších festivalech v České republice připravují nyní koncertní turné. Kapela navíc pokračuje ve spolupráci s britským producentem Chris Tsangarides, s nímž právě chystá druhou píseň současného KREYSONu! Tu představí, vedle největších hitů, na nadcházejícím turné, které zavítá do sedmi českých a moravských měst!Půjde o jedinečnou událost na české hudební scéně, kdy, vedle nenapodobitelného zpěváka Ládi Křížka, stanou poprvé na samostatném turné muzikanti "par excellence" - světoznámý bubeník Mike Terrana a ex-kytarista legendárních HELLOWEEN, Roland Grapow. Hudebníci, jací ještě nikdy nebyli součástí žádné heavy metalové kapely v naší zemi.Sen mnoha fanoušků největších Křížkových hitů, které v tehdejším Československu formovaly vkus celé rockové generace 90. let, se stává skutečností! Spolu s těmito hity zazní také zbrusu nové písně aktuální sestavy...Speciálním hostem turné budou havířovští hard-rockeři BASTARD. Kapela, v jejíž řadách najdeme bývalé členy CITRONu, či DOGY, působí na scéně od roku 1993. Po nedávném znovuvzkříšení je opět aktivní na tuzemských podiích i ve studiu a její koncerty jsou čím dál populárnější.BEST OF KREYSON TOUR 2017(host: BASTARD)28.11. Brno (KC Semilasso) 29.11. Ostrava (Garáž)01.12. Zlín (Masters of Rock Café)02.12. Karlovy Vary (LD)06.12. Česká Lípa (KD Crystal)07.12. Hradec Králové (KD Střelnice)09.12. Praha (KD Ládví)

 

EP " BASTARD ... na start " můžete objednávat na : n.b.e@seznam.cz , EP - 70 Kč, poštovné - 50 Kč

Havířovští hard rockeři BASTARD právě dokončili ve studiu Citron nové EP, na kterém uslyšíme tři zbrusu nové skladby a dvě starší živé věci, natočené v dubnu 2016 v olomouckém S-klubu při příležitosti společného turné s Citronem. Produkce se ujal kytarista Citronu Djordje Erič, známý např. z produkování desek kapely DOGA. Nové EP pod příznačným názvem „Bastard na start“ evokuje loňský comeback kapely po dlouhých jednadvaceti letech a je jakýmsi předkrmem před regulérní deskou, kterou BASTARD plánuje vydat na konci roku 2017. Nové EP pak BASTARD pokřtí 28.ledna v havířovském klubu Stolárna se vzácnými kmotry a za asistence brněnských ďáblic LORETTA a slovenské party ROCK IS BACK.

Za oficiální vznik považuje kapela rok 1993 ve složení: Láďa Tomis (ex Hrot, Doga, Sjetý Gumy, LTB, nyní J.Schelinger revival Ostrava) - zpěv, Ladislav Krečmer (ex Citron, Tanja) - kytara, Libor Štumpfe - kytara, Petr Galambica - basová kytara a Lumír Outrata - bicí.

Po rozeslání prvního demosnímku dostává kapela nabídku ke spolupráci od firmy Monitor EMI. Podepisuje s ní smlouvu a jako první natáčí ve studiu "Propast" Petra Jandy cover - verzi písně Katapultu "Máš na to být víc" (CD, MC 13 fláků od Kaťáků). Před natočením debutového alba s názvem "Bastard" v roce 1994 opouští formaci kytarista Libor Štumpfe a bubeníka Lumíra Outratu nahrazuje Stanislav Hovadík. V této sestavě natáčí kapela CD ve vyhlášeném studiu "C" Radima Pařízka. V témže roce vyráží jako hlavní předkapela Kabátu na turné "94 po celé ČR, kde se jako druhý kytarista připojuje Petr Nastulczyk (ex Doga). K albu "Bastard" byly vydány dva promosingly a natočen videoklip. Před touto deskou se Bastard objevil na několika CD kompilacích (mj. Rockové balady, Rokenrol až namol). Po tomto úspěšném vzestupu pak v roce 1995-6 přestává být kapela aktivní a prakticky dochází k jejímu zániku.

V červenci 2015 dva z klíčových členů, Láďa Tomis (zpěv, texty) a Ladislav Krečmer (kytara, hudba) začali uvažovat o znovuvzkříšení této formace a začínají podnikat první krůčky.

Od října 2015 je kapela kompletní a připravuje svůj návrat na rocková pódia i do natáčecího studia.

Na jaře 2016 se zůčastníme v roli předkapely Rebelie Rebelů Radegast Tour 2016 legendy českého heavy –metalu CITRON.

 

Bastard tedy jsou: Láďa Tomis - zpěv ,Ladislav Krečmer - kytara, Pavel Škarpa - kytara, Jarek Jedlička - basová kytara, Mojmír Krochmalný – bicí

Zobrazit více Zobrazit méně

Sledujte nás na facebooku:

BASTARD
BASTARD
počet hlasů: 3334

Mp3

Fotogalerie