Titanic

Zobrazení profilu: 2989x

Kategorie: Kapely
Žánr: Heavy Metal
Vznik kapely: 2005
Město: Brno
Kraj: Jihomoravský
Země: Česká republika

Biografie

Heavy metalová kapela z Brna, která vznikla na přelomu let 1984/1985. Původní složení : Z. Černý (kytara, zpěv), M. Horňák (kytara, zpěv), J. Hradecký (basa, zpěv), S. Fric (bicí, zpěv) V roce 1985 J. Hradeckého vystřídal Milan Hanák. V roce 1987 vydán první singl - "Vizáž", v r. 1988 následovaly další dva singly. V roce 1989 vydáno první album - Metal Celebration. Po jeho vydání následuje koncertní turné po Slovensku, Polsku a Bulharsku. Na tomto turné vzniká spolupráce s bulharským kytaristou Georgim Enčevem, který přijímá nabídku na výpomoc při natáčení cd Abel. Z této výpomoci se stává trvalá spolupráce - Enčev nahradill M. Horňáka, který odchází do Kernu. Citelnějším zásahem do sestavy je odchod zpěváka Černého, na jeho místo nastoupil tehdejší zpěvák Regonu, J. Štěpánek.

4. února 1991 v Ostravě Titanic odehraje koncert s Deep Purple. V roce 1993 následuje další album, s jednoduchým názvem "3" Další cd "Rockové balady" vzniklo v době, kdy česká rocková scéna prožívá krizi, postihující bohužel všechny tehdejší kapely. V 1997 vydají ještě jedno album s názvem „Requiem", poté se Titanic se rozhodl na nějakou dobu přerušit svoji činnost. 

V roce 2009 se Titanic vrací na koncertní podia ( koncerty s Tublatankou, turné s Arakainem ) 

V létě 2011 Titanic opět obnovuje původní sestavu, ve které ho můžete vidět nyní :

Zdeněk Černý - kytara, zpěv

Milan Hanák - Baskytara,zpěv

Georgiu "Džoro"  Enčev - kytara,zpěv

Stanislav Fric- bicí

 + novou posilou za bicími je Martin "Marthus" Škaroupka  ( Cradle of Filth ) 

Kapela nyní pravidelně koncertuje a hraje na letních festivalech. 20. listopadu 2013 vyšlo dlouho očekávané řadové cd s názvem Double Time. Distribuováno v síti Indies.

Zobrazit více Zobrazit méně
Titanic
počet hlasů: 10

Mp3

Fotogalerie