https://www.traditionrolex.com/16 Kern | Muzimax.cz

Kern

Zobrazení profilu: 2787x

Kategorie: Kapely
Žánr: Rock
Vznik kapely: 1981
Město: Brno
Kraj: Jihomoravský
Země: Česká republika

Biografie

Obsazení

 

...
MichalMichal Konečný (*14.3.1963) - zpěv
Michal se stává členem Kernu v roce 2015 a nahrazuje na postu sólového zpěvu svého předchůdce Pavla Vacka.
Jak sám říká: "Nečekanou a překvapivou nabídku na účinkování v Kernu jsem nějaký čas zvažoval, ale taková nabídka se prostě neodmítá. Je to sice velká výzva, ale zároveň možnost posunout se někam dál a zkusit něco jiného."
Je bývalým členem kapel BezKofeinu a Regon, v sestavě Regonu se objevuje i v současnosti při občasných vystoupeních této kapely.
Jako host působil krátký čas i za mikrofonem v projektu Pavitram Robiho Křupky. Dále je členem regionálního volného sdružení muzikantů s názvem CHarlieho andílci aneb akusticky od AC/DC po Žalmana.
Souběžně s účinkováním v Kernu je i aktivním členem kapely Gong - kytara, zpěv.
Michal pracuje v obchodní firmě, jeho koníčky jsou muzika a sport, aktivně i pasivně, na jiné koníčky už čas nezbývá.
Pokud je k tomu příležitost, má rád červené víno sorty Merlot od chilského vinařství Viňa Trapacá.
Jeho motto: "Kde je vůle, tam je i cesta!"

Roman Kupčík (*23. 8. 1985) - baskytara, zpěv
Roman přichází do Kernu za baskytaristu Libora Machatu a přestože byl rozhodnut dát si na nějaký čas od hraní pauzu, říká, že: "Taková nabídka se nedala odmítnout". Dříve působil především v kapele Revolt, hudební zkušenosti uplatnil také v instrumentální formaci revivalu Dream Theater, nazvané Euphoria, nahrál studiové CD v sestavě Coll@pse a spolupracoval také na několika koncertech s kapelou Petra Bende. Šestistrunný "handmade" nástroj, kterým tvrdí kerňáckou muziku je z dílny bratislavského výrobce K&K. Jako koncový stupeň využívá basovou hlavu Glockenklang Soul, propojenou s boxem Glockenklang 4x10´´. V pracovním životě se Ing. Roman Kupčík věnuje vývoji vodních strojů a rekonstrukci zařízení vodních elektráren. Kromě hudby jsou jeho velkým koníčkem "american cars" a jeho veterán z r. 1972 je velkým miláčkem celé rodiny..

Karel Vodička (*10. 10. 1957) - bicí
Karlos se v současnosti věnuje 50 na 50 Kernu a zvukařině. Na nic jiného už nezbývá moc času. O situaci v kapele říká : "Momentálně se nacházíme ve velké pohodě, až mě to samotnýho překvapuje. Kluci skvěle zapadli do celku a nemáme v podstatě problém. Repec už je skoro nazkoušený, neboť jsme nadržení na hraní a postupujeme hodně rychle. Chceme udělat pro fanoušky a také pro nás krásný show, s pěknou výpravou a velikým nasazením." Sám si teď užívá nástroje na který teď hraje,což je bicí sada DW. O zvuku pro nadcházející období říká: "Každá kapela má výslednej sound v rukách sama. To už začíná ve zkušebně při aranžích, volbou správného tempa skladby atd... Tomu věnujeme velikou pozornost. Pak už by to snad nemělo nikam zahnout, kluci hrají na výborný aparáty, jsou tam kvalitní bubny. Tak věřím tomu, že to bude hrát. Jo-a je to hodně o srdci...."


Slávek Karásek (*28. 3. 1960) - kytara
Kytarista Kernu a v občanském životě Ing. Jaroslav Karásek líčí své životní osudy let posledních takto: „Po odchodu z kapely v roce 1990 jsem začal pracovat na odborném učilišti jako náměstek pro zbytečné záležitosti. Ačkoli učiliště bylo plné mladých děvčat, která mi všemožně nadbíhala, jelikož školník o mně za dvě piva a jedny Marlbora rozhlásil, že jsem milionář, přesto se mi tamní svět zdál brzy příliš šedivým. To jsem vyřešil migrací k firmě zabývající se prodejem barev a laků všeho druhu. Co se týče hudby, dal jsem si cca pět let bigbítové prázdniny a věnoval se pouze občasnému drnkání na kytaru v záři ohňů a stínu beček. Někdy v roce 1995 se v mé rodné vísce začaly organizovat vzpomínkové rockové večery zvané Born to Bosonohy. Tehdy mě ukecali kamarádi z kapely Patent (s nimi jsem hrával někdy po vojně – rok pro úplnost neuvádím) a já znovu začal trápit svoji starou placatou kytaru. Od těch dob s „Patentama“ hrávám sem tam na nějaké zábavě či festivalu. V devatesátém osmém znovu střídám zaměstnání – tentokrát pracuji ve firmě zabývající se demolicemi a recyklací stavebních sutí. Takže co jsem se v mládí naučil stavět … to v „pozdním mládí zase bourám“. No a vo tom to je!“

Antonín „Tony“ Vodička (*29. 8. 1954) - sólová kytara, zpěv
Kytarista Tony Vodička se po svém odchodu z Kernu věnoval muzice jednak jako učitel hry na kytaru, jednak sám aktivně hrál. „V letech 1991-93 jsem byl angažován v muzikálu Rebel brněnského skladatele Lubomíra Vetešky, kde jsem hlavně získal cenné zkušenosti s bigbandovým aranžmá. Souběžně s tím jsem působil v rockové kapele Regon, jejíž činnost postupně vyvrcholila natočením tří CD a působením v televizních hitparádách TV Prima a Nova. Nicméně, když „zavolal“ hlas srdce a objevila se šance obnovit Kern, vytasil jsem srdce své k dobře mířené ráně...,“ říká Tony Vodička a dodává: „To není z mé hlavy, to je Gellner...“

 

Zobrazit více Zobrazit méně

Sledujte nás na facebooku:

Kern
Kern
počet hlasů: 1

Mp3

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16