Hřích

Zobrazení profilu: 401x

Kategorie: Kapely
Žánr: Folk-rock
Vznik kapely: 2019
Město: Kolín
Kraj: Středočeský
Země: Česká republika

Biografie

Kapela Hřích je duchem a dobou vzniku mladá česká folk a folkrocková kapela. Jakkoli se její současní členové znají porůznu mnoho a mnoho let, někteří spolu v jiných kapelách i hráli, myšlenka začít hrát společně napadla Evu, Sama a Breika v lednu 2019, kdy také proběhl památný první kolínský koncert.

Záměrem je dělat původní tvorbu, úžasné Samovy písničky. Rychle následovalo několik zkoušek a poté veřejných vystoupení, které ukázaly, že chybí ještě basa a bicí. Shodou vskutku podivuhodných okolností se v březnu přidal basák Vlastin Jírů a v dubnu vynikající bubeník Marcel Vlček.

V plné sestavě vystoupila kapela Hřích poprvé počátkem dubna 2019 v Modřanském biografu a o týden později vyhrála jak první místo Porty v Oblastním kole Vysočina ve Vlásenici tak i Portu diváckou.

Marcela Vlčka vystřídala v roce 2021 Kristýna Pátková.

V roce 2022 kapela zopakovala úspěšnou účast na Portě a odnesla si z Oblastního kola Vysočina ve Vlásenici postup do národního finále v Řevnicích, kde získala cenné první místo v diváckém hlasování.

Za téměř 4 roky působení byla kapela hostem mnoha českých folkových festivalů, na některých i opakovaně. Příkladem může být Janouškovo Ústí, Potlach u Strandi, Folkové setkání v Herálci, Trampská nota v Padochově, Hrošení, Country na kolejích, Svojšický podzim, nebo Folk na Lichnici.

Od roku 2022 kapela pořádá vlastní folkový festival Hříšné folkové léto, který se koná na konci června v zámeckém parku v Oslavanech.

Kapela má na svém kontě již také vlastní studiové CD s názvem „Hřích“, které je plné nádherných písní z pera Martina „Sama“ Lukáška a Aleše Hradeckého. Na podzim 2022 se chystá nahrávání druhé desky.

Kapela jako sídlo sice uvádí Kolín, ale členové žijí rozptýleni po celé republice, proto je Hřích opravdu národní a všude doma…

Zobrazit více Zobrazit méně

Sledujte nás na facebooku:

Hřích
Hřích
počet hlasů: 1