ROSA NOCTURNA

Zobrazení profilu: 2713x

Kategorie: Kapely
Žánr: Gothic Metal
Město: Brno
Kraj: Jihomoravský
Země: Česká republika

Biografie

HISTORIE ROSY NOCTURNY

Začátky kapely

V letech 2007 - 2016 kapela prožívá standardní začátky. Několikrát se mění členové kapely, hrají se první koncerty a tvoří první písničky vlastní tvorby. V tomto období vznikly alba V tmách (2010) a Zapomenuté příběhy (2016) a první anglický singl Fennel bride. Na konci roku odchází všichni staří členové, kromě Tondy Bučka.

2017

Rok 2017 se stal pro kapelu přelomovým. Po tom, co kapelu opustili všichni členové, se Tonda Buček rozhodl nevzdát se a pokračovat s kapelou dál. Jeho vizí se stalo vést kapelu na profesionální úrovni a opět začít koncertovat.

Téměř celý rok věnuje nahrávání nového alba, které trvá od května do října. Na ablu hostuje celkem 19 muzikantů z ČR i SR, z různých známých i méně známých kapel. Hlavní vokál nazpívala Viktorie Surmová. Grafiku pro toto album vytvořilo věhlasné Darkgrove studio, které dělalo grafiku pro kapely jako Korpiklaani, Stratovarius, Delain, Manowar a mnoho dalších.

Album Za hradbami času vyšlo 8.12.2017 vlastním nákladem.

2018 do současnosti

Album Za hradbami času sklízí pozitivní reakce nejen v ČR, ale i v zahraničních magazínech. Doplňuje se nová silná sestava. Na jaře 2018 kapela natočila klip k písničce Alegorie smrti a na podzim vydala kreslený klip k songu Krkavci. První anglický singl Voice inside vyšel u SOE record label. V listopadu 2019 kapela vydala nový výpravný klip k písničce O lásce, o válce a o krvi a v prosinci singl Skinchangers z chystaného alba.

Zobrazit více Zobrazit méně

Sledujte nás na facebooku:

ROSA NOCTURNA
ROSA NOCTURNA
počet hlasů: 3

Mp3

Fotogalerie