LUCIE V OPEŘE

20.10.2021 20:00 - 22:00

Účinkující:

Typ akce:

Koncert

Místo konání:

O2 arena Praha

Kraj:

Hlavní město Praha

Město:

Praha

Země:

Česká republika

Ulice:

Českomoravská 2345/17, 190 00 Praha 9,

Podzim 2021 bude pro fanoušky skupiny Lucie vrcholem hudební sezony. Lucie vyráží na halové turné s exkluzivní hudební aranží v doprovodu symfonického orchestru, pěveckého sboru a s organicky efektní dynamickou scénou. V rámci turné Lucie v opeře se zastaví také 20. října 2021 v pražské O2 areně.

Členové skupiny Lucie se shodují, že jednou z největších a nejnáročnějších inovací byla příprava scény, která využívá nejnovější technologie z oblasti zvuku i vizuálních efektů a zároveň osvědčené divadelní principy. „Na scéně, kterou chceme fanouškům představit, jsme pracovali bezmála rok. Práce to byla náročná, ale krásná, a věříme, že to bude stát za to. Je to pro nás speciální projekt, proto chceme, aby si i naši fanoušci odnesli výjimečný zážitek,“ zdůrazňuje Lucie.

I hudebně bude turné naprosto přelomové – Lucie se spojila s dirigentem Kryštofem Markem, držitelem Českého lva za hudbu k filmu Masaryk, který vytvořil nové symfonické aranžmá pro celý program. V kombinaci kompletního obsazení skupiny, Filharmonie Hradce Králové a pěveckého sboru se tak na fanoušky chystá téměř dvouhodinový průřez celou tvorbou Lucie tak, jak ho ještě nezažili.

„Letošek byl pro všechny velmi těžký. Nám však rok 2020 mimo jiné ukázal, že bez kultury to prostě nejde. Jako by nám chyběl kus naší duše, možnost sebevyjádření, svoboda, a to nejen ta umělecká, kterou bychom si měli bezpodmínečně chránit. O to víc se těšíme, že se v roce 2021 zase vrátíme na pódium a znovu s fanoušky zažijeme tu ohromnou energii, která při živém vystoupení vzniká. To je zážitek, který nejde ničím nahradit,“ shoduje se celá skupina Lucie.

Vstupenky na pražský koncert 20. října 2021 budou k dispozici již od čtvrtka 10. prosince od 10 hodin v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

LUCIE V OPEŘE