Slovenská Pohoda oznámila legendární The Chemical Brothers

Slovenská Pohoda oznámila legendární The Chemical Brothers

31.12.2017 - 14:06

Zprávy

Na line-upu dvaadvacátého ročníku největšího slovenského festivalu Pohoda přibylo další hvězdné jméno - The Chemical Brothers. Tandem, který spoluvytvořil historii nejen taneční a elektronické scény, ale celé moderní hudby posledních tří dekád. Podle novinářů z magazínu Rolling Stone si The Chemical Brothers na začátku položili otázku: „Co kdyby měla taneční hudba údernost toho nejzuřivějšího hip-hopu a brutální sílu těch nejlepších rockerů?” Jestli to tak skutečně bylo, není teď podstatné, důležité je, že již svým prvním albem Tom Rowlands a Ed Simons na ni dali jasnou odpověď. Album Dig Your Own Hole ovlivnilo zásadním způsobem vývoj elektronické hudby, což víceméně platí i o všech jejich dalších albech. “Chemici” posbírali na své cestě bezpočet nominací na prestižní ceny, na poličce ve zkušebně mají čtyři Grammy a jednu Brit Award, několik cen MTV a další.

Elektrizující live show The Chemical Brothers se tak připojí k dalším dramaturgickým lahůdkám, které pro své fanoušky Michal Kaščák se svým týmem na rok 2018 připravují. Na trenčínském letišti vystoupí jedna z nejúžasnějších žen s kytarou St. Vincent, nositel rodinné reaggae tradice Ziggy Marley i jeho styloví američtí souputníci SOJA (Soldiers Of Jah Army), na Grammy nominovaníšvédští elektronici Little Dragon, norská diva Aurora, britský písničkář Fink. Do Trenčína zavítají i arizonské legendy tex-mex a americany Calexico, alžírské hvězdy stylu Chaâbi, orchestr El Gusto, francouzští kreativní retro La Femme, bristolská písničkářka s krásným hlasem Kate Stables aka This Is The Kit, 16 islandských rapperek Reykjavíkurdætur, projekt švýcarsko-amerického muzikanta Manuela Gagneuxe Zeal & Ardor či polští Mitch & Mitch a Rebel Babel.

Pohoda se za 21 let vypracovala na jeden z nejoblíbenějších festivalů nejen ve střední Evropě. Vyváženost vynikající dramaturgie a špičkového technického a produkčního zabezpečení, příkladná péče o diváky a hlavně vždy výtečná atmosféra, jsou důvodem, proč letos opět festival sbírá rekordní počet sedmi nominací na ocenění European Festival Awards: Line-Up of the Year, Promoter of the Year, The Best Medium-Sized Festival, The Health & Safety Innovation Award, The Green Operations Award, The Brand Activation Award, The Take a Stand Award.

Informace o vstupenkách jsou k dispozici zde: www.pohodafestival.sk/sk/listky. Aktuální cena vstupenek je 89 €.

The Chemical Brothers dali dohromady v Manchesteru Tom Rowlands a Ed Simons. Původní název The Dust Brothers změnili po krátkém čase kvůli shodě se jménem jiného amerického dua, a “Chemici” začali psát historii elektronické a taneční hudby. Galvanize“, „Hey Boy, Hey Girl“, „Do it Again“, „Believe“, „Wide Open“, „Out of Control“, „Let Forever Be“, „Go“, „Block Rockin' Beats“, „Setting Sun“, „It Began in Afrika“... to je jen krátký výčet hitů, vévodících po dvě dekády hitparádám, prodejům a tanečním parketům v klubech a na festivalech po celém světě. Headlineří Glastonbury i Coachelly dokázali na koncertních pódiích i na osmi studiových albech využít navýsost muzikálním způsobem všechny technické prostředky, které postupně přinášela elektronická a digitální doba. Společně s The Prodigy či Fatboy Slimem tvoří The Chemical Brothers milníky hudební historie přelomu milénia. Jejich živé show patří k tomu nejlepšímu, co lze na pódiích dnes vidět a o svém mimořádném umění rozezpívat neživé přístroje v energické smršti beatů a hudebních nápadů přesvědčí v létě příštího roku i na trenčínském letišti.

Potvzení účinkující:
The Chemical Brothers, St. Vincent, Ziggy Marley, SOJA, Little Dragon, Aurora, Fink, Calexico, El Gusto, La Femme, This Is The Kit, Reykjavíkurdætur, Zeal & Ardor, Mitch & Mitch, Rebel babel...

Fotogalerie