Málo se známe! zpívá Ewa Farna v novém singlu

Málo se známe! zpívá Ewa Farna v novém singlu

15.09.2018 - 11:30

Zprávy

Ewa má za sebou náročnou letní sezónu, kdy navíc známé česko-polské zpěvačce vyšel dokument „Ewa Farna 10: Neznámá známá“ na digitálních platformách v Česku, Polsku a na Slovensku. V současnosti natáčí film česko-německé produkce, je kapitánkou 100-člené poroty v novém pořadu v Polsku. K tomu však zpěvačka hudebně nezahálí a vypouští nejnovější píseň s názvem Málo se známe. Tématem nového singlu Ewy je interakce mezi lidmi. Nová píseň vychází současně v češtině i polštině, jejími autory jsou samotná Ewa a producent Piotr Rubik, o český text se postarala zaběhnutá autorská dvojice Sázavský&Chobot.

Zpěvačka k singlu dodává: "Vidím to sama na sobě, vyhýbám se občas přímému kontaktu s lidmi, raději se zahledím do svého telefonu, kvůli kterému ale paradoxně o kontakt přicházím. Obecně se mi zdá, že máme rádi jen ty lidi, kteří smýšlejí stejně, nesnášíme odlišnost a přitom si zkusme představit jak děsivý by byl život bez různorodosti. Klip právě tenhle svět představuje. Najednou prostě vidíte všude jen lidi s identickou tváří."


Koncertní plány třinecké rodačky nepoleví ani na podzim - k největším a nejzajímavějším říjnovým akcím bude patřit první ročník festivalu Ewa Fest v Těšíně - českém i polském. Festival, jež je především setkáním Ewiných fanoušků ze všech koutů střední Evropy, má čistě charitativní charakter a veškerý výdělek bude rozdělen mezi občanské sdružení Borůvka fungující při Jedličkově ústavu v Praze a Fondu pro podporu polské menšiny na Těšínském Slezsku. K důvodu, proč se festival bude konat právě ve městě nacházejícím se přímo na hranici Česka a Polska, Ewa dodává: "Ráda bych aby mě fanoušci lépe poznali právě skrze region ze kterého pocházím. Můj původ není jednoduchý, spousta Čechů třeba nechápe, že jsme se narodila v Čechách, ale jsem Polka a jmenuju se EWA s dvojitým W. EWA FEST je třídenní sraz fanoušků, v rámci kterého pouštíme filmový dokument v těšínském kině, máme naplánovanou autogramiádu, dva koncerty v Mickiewiczově divadle, talk show na téma Těšínského Slezska a také samozřejmě samostatné setkání s fanoušky jako takové, během kterého se můžou na cokoliv ptát a získat bezprostřední odpověď. Do projektu a produkčního teamu se snažím zapojit co nejvíce místních talentovaných lidí. Mám pocit, že svému regionu hodně dlužím a proto bych chtěla akci po 6 letech přesunout na tohle místo a propojit Poláky a Čechy v mém rodném kraji. Není pro to snad ideálnějšího města, než Tešín, který spojuje oba státy." Vstupenky a program Ewa Festu jsou k mání na www.ewafest.com.

Zdroj: Mgr. Pavel Trojan
          Ewa Farna Management

Fotogalerie