Zlatý slavík už v sobotu

Zlatý slavík už v sobotu

24.11.2016 - 23:05

Zprávy

Autor: Ivan Rössler

Slavnostní vyhlášení vítězů ankety Český slavík Mattoni 2016 proběhne tuto sobotu v Hudebním divadle Karlín v Praze v přímém přenosu televize Nova. Uděleni budou Zlatí, Stříbrní a Bronzoví slavíci v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina. Hlasování v anketě skončilo minulou neděli a zde jsou nominované šestice v hlavních kategoriích, seřazené podle abecedy.

 Zpěvačky:  Anna K., Monika Absolonová, Lucie Bílá, Ewa Farna, Marta Jandová, Lucie Vondráčková

 Zpěváci: Joakim Brodén , Michal David, Karel Gott, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Tomáš Ortel

 Skupiny: Chinaski, Kabát, Kryštof, Olympic, Ortel, Slza

 V kategorii Slavíci bez hranic (nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice) jsou v první trojici podle abecedy: Elán, Horkýže Slíže a No Name

 Oceněni budou také vítězové kategorií   Nejstreamovanější česká skladba na internetu,  Český slavík Mattoni Hvězda internetu,  a Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls. Interpret, který získal největší počet hlasů, pak převezme cenu Absolutní slavík.

 V současné době mohou fanoušci populární hudby hlasovat ještě v kategorii Objev roku. Do ní byli nominováni: Pekař, Sebastian a Thom Artway . Hlasování v této kategorii ukončí moderátor sobotního večera Ondřej Sokol v druhé polovině přenosu a následně se dozvíme vítěze.

Slavnostní vyhlášení bude v sobotu 26. listopadu 2016 od 20.20 hod. v Hudebním divadle Karlín v Praze v přímém přenosu TV Nova. Moderuje Ondřej Sokol. Vystoupí Lucie Bílá, Ewa Farna, Miro Žbirka s Marikou Gombitovou, Marek Ztracený, Sebastian, Pavel Callta, skupiny Kabát, Jelen a Slza. Všichni interpreti i kapely budou hrát na živo. Mnoho zajímavých osobností bude i mezi předávajícími. Oznámeno bude také jméno jednoho z hlasujících, který získá letecký zájezd do Řecka pro dvě osoby s cestovní kanceláří Alexandria.

Pokud jde o letošní galakoncert, rozhodla se dramaturgie dát větší prostor mladým, začínajícím talentům. I to je důvod, proč vedle velkých hvězd naší populární hudby vystoupí také Pavel Callta a Sebastian a skupiny Jelen a Slza. Většinu z nich znají fanoušci převážně z rádií nebo internetu, v televizi je ale většinou ještě neviděli.

Pokud kategorii zpěváků vyhraje Karel Gott, získá svého čtyřicátého prvního Zlatého slavíka, v kategorii Skupina může jedenáctého Zlatého slavíka získat skupina Kabát. V kategorii zpěvaček drží prvenství Lucie Bílá s 18 Zlatými slavíky, druhá je Hana Zagorová, která jich získala 9. Letošní ročník ankety je již padesátý první.

Jelikož na Slavíkovi budu, už v pondělí si budete moc na MUZIMAXU přečíst krátkou reportáž.

Ivan Rössler