https://www.traditionrolex.com/16 Vychází nové album kapely Hakka Muggies | Muzimax.cz
Vychází nové album kapely Hakka Muggies

Vychází nové album kapely Hakka Muggies

28.02.2016 - 19:44

Zprávy

Pražská celtic-rocková formace Hakka Muggies vydává po šesti letech příprav své třetí dlouhohrající album. Jde o koncepční nahrávku, na které se v deseti skladbách odehrává příběh, zasazený do Skotska na pozadí válečných událostí roku 1746. Album s titulem „MDCCXLVI“ vychází jako audio CD a také na USB flashdisku, pokřtěné bude 15. 3. 2016 v Rock Café.

Předchozí počiny „Feed the fairies“ a „Is fearr an bás“ se v četných recenzích setkaly s příznivým ohlasem, avšak s často se opakující výhradou směrem k malému počtu původních skladeb a textů v češtině. To se připravované novinky netýká, všechny skladby jsou autorské - pouze s občasnými odkazy na folklorní motivy - a opatřené českými texty.

Materiál pro album vznikal pozvolným tempem již od roku 2010. Samotné nahrávání, započaté v létě 2014, pak provázely organizační obtíže, jako sečné zranění ruky kytaristy Erika (v té době proběhlo několik vystoupení, kde na kytaru hrál pouze levačkou – dle některých prý lépe, než obvykle) a odchod autora hudby Albrechta K. Smutena z kapely.

Na „MDCCXLVI“ je oproti předchozím nahrávkám více growlingu a metalových pasáží, ale i úkroků směrem k písničkářství a alternativě.

Na koncertu v pražském klubu Rock Café 15. března s Hakka Muggies společně zahraje několik zvláštních hostů, například Petra Jadrná z Cruadalach, Radim Kadlčák z Dick O´Brass, nebo Jaromír Fumas Palme z kapely Původní Bureš. Koncert začíná ve 20:00, vstupné je zdarma.

Hakka Muggies je pražská kapela, založená v roce 2002. Ve své tvorbě kombinuje lidové melodie Irska, Skotska a Bretaně s rockem a občasnými odbočkami k metalu a punku (žánr lze tedy vymezit jako "celtic rock", „world music-rock“, v některých polohách „folk metal“). V současné šestičlenné sestavě Hakka Muggies uslyšíte kromě elektrické kytary, baskytary a bicích také elektrické housle, irské flétny tin a low whistles, bodhrán, garrahand, bombard, irské dudy a bouzuki. Vedle vystoupení především v pražských klubech a žánrových (Beltine, Lughnasad, Keltská Noc) i multižánrových (Rock For People, Trutnov Open Air) festivalech, realizovala také spolupráci či společné koncerty se zahraničními kapelami The Booze (Fr), Sliotar (Irl), Cruachan (Irl) a Skiltron (Ar).

Zdroj: Hakka Muggies

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16