Limetal ukazuje v prvním klipu svoji syrovou energii

Limetal ukazuje v prvním klipu svoji syrovou energii

18.10.2015 - 19:34

aktualizováno

Recenze

Legendární sestava kapely Citron, tedy všichni členové, kteří pokračují bez bubeníka Radima Pařízka dál pod názvem Limetal, přichází s prvním videoklipem ke skladbě Na tenkém ledě. Vznikal pod režisérským dohledem Tomáše Bláhy, který má ve svém portfoliu Davida Kollera nebo Annu K. Snímek ukazuje silnou muzikantskou sestavu, ve které se sešli kytarista Jaroslav Bartoň, baskytarista Václav Vlasák, zpěvák Fany Michalík a kytarista Jiří Šperl. Ty doplňuje host bubeník Lukáš Pavlík (Čechomor, Kamil Střihavka, Ewa Farna...). Pilotní singl je ochutnávkou z připravované studiové novinky, která v těchto dnech vzniká.

„Když mi kapela volala, zda bych jim nenatočil klip, byl jsem zrovna na letišti v Japonsku. Nechal jsem si písničku poslat a v letadle jsem si ji hned poslechnul. Dostala mě obrovská energie, která je v nahrávce zaznamenaná. Ještě než jsem přistál v Praze mi bylo jasné, jak klip natočíme. Věděl jsem, že chci tu rockovou energii zaznamenat syrově, aniž bych vytvářel v druhém plánu nějaký příběh,“ popisuje režisér Tomáš Bláha.

Video Na tenkém ledě:

Limetal Na tenkem lede

Inspirovala ho prý videa rockových legend sedmdesátých let a osmdesátých let, ale i současné rockové kapely jako Rival Sons nebo Wolfmother. „Vždycky mě bavilo prohlížet si staré elpíčka a videa a pozorovat ty kapely během hraní nebo se dívat na jejich kytary a aparáty. To tam všechno je. Navíc se ukázalo, že muzikanti z Limetalu v sobě mají přirozenou energii. Takže to přede mnou jen rozbalili a já to zaznamenal,“ dodává režisér.

Živá premiéra kapely Limetal je naplánovaná na 5. listopadu do pražského Hard Rock Cafe, domovská ostravská premiéra pak bude 8. ledna v klubu Barrák.

Kytarista Jaroslav Bartoň i baskytarista Václav Vlasák jsou spojovaní s nejslavnější érou Citronu, která začala v roce 1984 a aranžérsky a skladatelsky se podíleli na všech zásadních albech včetně kultovních Plni Energie a Radegast. Zpěvák Fany Michalík zase v kapele vystřídal na přelomu osmdesátých s devadesátých let Láďu Křížka a je slyšet i na desce Vypusťe psy z roku 1990. Jako poslední do kapely nastoupil kytarista Jiří Šperl, který nahradil prázdné místo po zemřelém Jindřichu Kvitovi. Právě rodina Jindřicha Kvity vyjádřila nedávno Limetalu veřejně podporu, stejně tak jako potomci někdejšího zpěváka Citronu Stanislava Hranického, který před třemi lety podlehl rakovině.

„Přestože už máme něco za sebou, stojíme na začátku něčeho nového. Díky tomu se můžeme podívat na naši tvorbu i z jiného pohledu. Máme nového bubeníka, makáme na nových věcech, máme z toho radost. Pokračujeme s názvem Limetal,“ dodává kytarista Jarda Bartoň.

Brain Zone logoZdroj:

Fotogalerie