Kounicefest potřetí

Kounicefest potřetí

18.05.2024 - 18:17

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

V sobotu 22. 6. 2024 na hřišti za úřadem městyse se už potřetí uskuteční festival Kounicefest. Festival v 15:00 hodin zahájí legenda českého blues Bluesberry boys. Dále vystoupí legendární hanspaulská kapela Wooden Shoes, místní PKK band Kounice zahraje převzaté rockové pecky a balady 60. až 80. let. Antikvartet založil dlouholetý člen Spirituál kvintetu Dušan Vančura. Jejich repertoár sahá od klasické čtyřhlasé sborové literatury přes lidové písně a spirituály, až k soudobým moderním skladbám. Aligator je rock metal z Bystřice nad Pernštejnem. A jedeme dál: Ivan Hlas Trio – jasná legenda,  stejně tak Miloš Meier – bude to bubenická one-man show "Drumming Syndrome" bubeníka metalových Dymytry. Závěr pak obstará skupina Sound City – zkušení muzikanti, kteří prošli mnoha kapelami od Lucie po Krucipüsk, neřeší styl a žánrovou čistotu, ale jen to, jestli muzika šlape a probudí vás k životu. 

Kapelám jsem poslal dvě otázky: 1. Která událost – kromě festivalu v Kounicích – je pro vás letos nejdůležitější? 2. Na kterém festivalu jste se v poslední letech cítili nejlépe a proč?

Miloš Meier nám napsal: 1. Asi nedokážu vypíchnout jednu akci. Těším se na všechny koncerty v tomto roce a na všech do toho chci dát absolutně vše! 2. Mám to podobně jako u předchozí otázky. Každý festival má své kouzlo a atmosféru. Na festivalech je výjimečné to, že vás tam vidí i lidi, kteří vás třeba neznají a nikdy vás neslyšeli. A vy pak máte možnost se jim předvést a získat tak nové fanoušky. To mě baví a chci si užívat každý festival, na kterém budu.

Antikvartet: 1. Každé hraní je pro nás svátkem a sdílením společné energie s diváky. je nám tedy jedno, zda hrajeme na malé klubové akci, či na velkém open air festivalu. všude je pro nás důležité pouze to, jestli dojde k napojení s obecenstvem, a to si domů odnese poselství, které se mu snažíme předat. To je: poselství o naději... 2. Jak už bylo řečeno, všude se cítíme dobře, ale velmi speciální pro nás bylo loňské hraní zde v Kounicích, kde nás lidé moc mile a vřele přijali i přes to, že naše žánrová příslušnost byla velmi vzdálená stylu ostatních účinkujících. Doufáme, že i my i diváci se budeme letos cítit stejně komfortně a spolu si festival užijeme.

Sound City: 1. PRAGUE HARLEY DAYS na Výstavišti. Letos zde opět hrajeme v sobotu 31.8. od 19.00.  2. Kdekoliv, kde jsme hráli se cítíme dobře a Kounice povazujeme za naši téměř domovskou scénu :-).

Aligator: 1) Kapela Aligator Rock Music letos oslaví svoje čtvrté narozeniny a jako dárek si nadělila vydání prvního alba No co už. Tato deska vyšla 16. března 2024, kdy kapela společně s Brutusem tuto desku pokřtila. Tato událost pro kapelu znamená oficiální vstup do světa rockových hudebníků a byla pro ni letos naprosto klíčová. O druhém albu zatím nebudeme nic prozrazovat krom toho, že je již ve fázi vývoje.  2) Na všech! Tedy na všech těch, na kterých jsme si zahráli. Nejlepší z nich byl určitě Sázava fest, kde jsme to mohli rozjet na velkém pódiu s perfektním zvukem a světelným parkem. Tyto festivaly máme asi nejraději, protože se zde potkáváme s velkým množstvím nových fanoušků. Neznamená to však ale, že neradi hrajeme na menších akcích nebo v klubech. Tam je zase komorní atmosféra a interakce s fanoušky je osobnější.

Fotogalerie