https://www.traditionrolex.com/16 Petr Kolář vydává po čtyřech letech nové studiové album A PROČ NE | Muzimax.cz
Petr Kolář vydává po čtyřech letech nové studiové album A PROČ NE

Petr Kolář vydává po čtyřech letech nové studiové album A PROČ NE

28.10.2015 - 12:19

aktualizováno

Zprávy

Petr Kolář - jeden z nejpopulárnějších domácích zpěváků, pravověrný rocker, ale zároveň interpret, kterého proslavilo účinkování v řadě úspěšných muzikálových projektů a kapel jako Precedens či Arakain, vydává po dlouhých čtyřech letech nové studiové album.

7668bdceA proč ne, to je nejenom název nového alba, ale i do jisté míry Petrova odpověď na hypotetickou otázku, proč se rozhodl natočit poctivou rockovou desku, místo možná očekávatelného zaplutí do středního proudu. Album obsahuje 13 novinek a jako bonus pak úspěšný duet s Karlem Gottem To jenom láska zastaví čas.

Za kompletní hudební produkcí alba stojí legenda české rockové scény - kytarista, zpěvák a producent Miloš Dodo Doležal. Petr Kolář k tomu dodává: „Nejtěžší je vždy tvůrčí proces, kdy vše teprve krystalizuje a my jsme tvořili všechny skladby od základů společně. Dokonce jsem si zavzpomínal na dobu, kdy jsem začínal, protože když bylo potřeba, stal jsem se opět bubeníkem. A naopak, nejlepší je pro mě vždycky výsledek, který musí posoudit až posluchači.“  Texty psal Petr Kolář spolu s básníkem Michalem Burešem, přispěl ale například i kapelník skupiny Precedens Martin Němec.

Dle vlastních slov Petra Koláře je to pro něj velmi zásadní deska. Od začátku měl jasno, chtěl, aby vzniklo album z původních písniček, v českém prostředí a atraktivní pro domácího posluchače. Přesto však s jasným respektem k tradicím a aktuálnímu dění na světové rockové scéně. Místo snahy vytvořit „rádiový sound“ za pomoci zahraniční produkce a uhlazeného zvuku, se tak s producentem soustředili na autenticitu a jistým způsobem na „naturální“ způsob tvorby a nahrávání.

Vznikla tak opravdu poctivá rocková deska se skvělým zvukem a řadou potenciálních hitů v rámci žánru. Na CD i digitálně album PETR KOLÁŘ – NO A CO vydá Supraphon 6. listopadu.

 

 

Zdroj: Supraphon, Foto: Michal Matyáš

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16