https://www.traditionrolex.com/16 České revivaly: Smokie Forever | Muzimax.cz
České revivaly: Smokie Forever

České revivaly: Smokie Forever

01.08.2017 - 13:40

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

Revivaly jsou zajímavým fenoménem. Jen u nás se dají počítat na desítky a nenajdete významného českého či zahraničního intepreta, který by u nás neměl svůj revival. Proto jsme se rozhodli některé z nich oslovit a položit jim pár otázek. Vznikl tak zajímavý seriál, který vám teď nabízíme.

Luďka Malára znám mnoho let jako objevitele řady zpěváků, kteří se prosadili na „jeho“ festivalu Czechtalent (dřív Zlíntalent). Leta k němu jezdívám do poroty. Vím, že má skupinu 80’s Factory a nedávno mi prozradil, že připravuje ještě Modern Talking Forever. Ještě předtím ale založil se zpěvákem, bubeníkem a kytaristou Pepou Holáskem, na jehož hlase je celá kapela postavená, Smokie Forever.

Jak se stalo, že jste se najednou rozhodli být Smokie?

Skladby skupiny Smokie prostě miluju. Mají výraznou melodiku, úžasné aranže a skvěle postavené vokály, což mě moc baví. Mám kolem sebe partu skvělých muzikantů a tak jsem se rozhodl si udělat radost a vytvořit cover s vysokou hudební kvalitou.

Co vás na vašem vzoru nejvíc zaujalo, čím vás přitahuje.

To už jsem vlastně odpověděl v první otázce, melodika, aranže, vokály!!!

Jaké jsou vaše největší úspěchy v roli Smokie?

No vzhledem k tomu, že skupinu teprve rozjíždíme a dokončili jsme program, spíš doufám, že brzy přijdou J.

Viděli jste někdy Smokie zblízka?

Ano, dvakrát a musím se přiznat, že klávesák Martin Bullard je můj kamarád. Seznámil mě s ním další můj kamarád z branže Michael Jay (Céline Dion, Eminem atd. https://myspace.com/michaeljaysongs/music/songs ), s kterým jsem od roku 2001 dvakrát ročně seděl v porotě obrovské talentové soutěže IMTI https://www.imta.com/  , v létě v N.Y. a v zimě v L. A. Tam jsem vlastně poznal spousta světových muzikantů, s kterými  spolupracuji.

Zkoušeli jste také něco, co nemělo se Smokie nic společného?

Zatím ne.

Kdo vás doprovází, kdo vám pomáhá?

Hlavní leader kapely je Pepa Holásek, má velmi podobný hlas i frázování jako zpěvák Smokie Chris Norman, kytary hraje Luboš Mašlík, klávesy Eva Vild, na bicí Petr Holásek a na basu hraji já. Samozřejmě všichni zpíváme.

Nikdo nám zatím nepomáhá.

Jaké máte plány?

Určitě se objevíme na vánočních akcích ve Zlíně na náměstí a pár firemních večírcích. V podstatě se vše rozjíždí, takže čekáme, co nám podzim přinese, snad jen to dobré J.

Děkuji za odpovědi

Ivan Rössler

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16