https://www.traditionrolex.com/16 Koncert Karla Bláhy k 70. narozeninám | Muzimax.cz
Koncert Karla Bláhy k 70. narozeninám

Koncert Karla Bláhy k 70. narozeninám

25.09.2017 - 17:33

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

Dne 2. 10. 2017 od 19:00 h se uskuteční ve velkém sále Městské knihovny v Praze narozeninový koncert k významnému životnímu jubileu 70. narozenin zpěváka Karla Bláhy, dlouholetého sólisty Hudebního divadla v Karlíně.

Během slavnostního večera zazní melodie z CD: Nejslavnější italské hity, Nejslavnější filmové melodie a kompilačního alba Blázen, ale také slavné operetní a filmové melodie za doprovodu vynikajícího pianisty Radima Linharta. Jako hosté vystoupí: Valérie Zawadská, Jiří Krampol, Michaela Dolinová, Václav Upír Krejčí, Josef Fousek, Dáša Zázvůrková  (Semafor) , Šárka Marková, Iveta Dufková (ex - Hudební divadlo Karlín ), Martin Hrdinka (Český rozhlas)  , skupina Atarés (CUBA/CZ ) . Položil jsem oslavenci několik otázek.

V kolika letech jsi začal zpívat?

Zpívat jsem začal v šesti letech. Sedával jsem pod pianem a poslouchal hru a nádherný zpěv mého otce, známého krčního lékaře, který léčil také pěvce Národního divadla například Eduarda Hakena či Ivo Žídka. A hudba byla jeho velkým koníčkem.

Kdy a kde jsi poprvé zpíval profesionálně, tedy za honorář?

Za honorář jsem poprvé zpíval v Černošicích s Milanem Chladilem píseň Cestář. To mi bylo sedmnáct let.

Měl jsi to jako tenor těžké? Všichni tenoři byli tak trochu ve stínu Karla Gotta. (Vím, že mu tvůj otec léčil hlasivky, měl jsi k němu kvůli tomu blíž než ostatní?)

Ke Karlu Gottovi jsem měl blíž tím, že jsme oba dva chodili na Státní konzervatoř v Praze. Vždy jsem si ho velmi vážil a dával jsem ho každému za příklad a to i sám sobě. Dalo by se říct, že má pro mě všech 5P.

Kdy ses rozhodl pro operetu a muzikál. Někteří zpěváci operetou tak trochu opovrhují. Co tebe na ní zaujalo?

Nic proti vkusu, kdo má co rád anebo čím opovrhuje. Klasická opereta a klasický muzikál mají hodně společného. Není to lehký obor, pro mne je to životní láska.

Co by sis přál k sedmdesátinám?

K 70. narozeninám si nemohu přát víc než co nejdelší dobu užívat zdraví a čestných a příjemných lidí.

Děkuji a my ti přejeme, aby se tvůj narozeninový koncert vydařil.

Ivan Rőssler

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16