Výherce Zlaté MAXParády Kumpáni: Přirozená cesta prorazit je jen málo pravděpodobná

Výherce Zlaté MAXParády Kumpáni: Přirozená cesta prorazit je jen málo pravděpodobná

24.03.2016 - 17:43

Rozhovory

Autor: Pepa Holomáč

Kapela KUMPÁNI z Uherského Hradiště je rock-popová formace, která vznikla v roce 2008. V začátcích se pohybovala svým hudebním zaměřením spíš na folk-rockové vlně. V květnu 2013 nahrála své první demo CD s názvem Koktejl. Na něm svým fanouškům představila mimo dvou vlastních skladeb Prázdný rána a Derniéry i jedenáct coverů. Z tohoto CD se úvodní píseň Prázdný rána umístila na třetím místě ankety Zlatá MAXParáda za rok 2014 a taky v hitparádě Jižní21 na Rádiu JIH, kde se umístila na krásném 1. místě. V rámci vystoupení na Slováckém létě 2015 kapela vydala CD v limitované edici čistě autorských věcí pod názvem Pamatuj. Zde najdete i song Doteky v kapkách, který v Zlaté MAXParádě za rok 2015 získal zlatou příčku. Za portál MuziMax.cz jsem kapele položil několik otázek.

V anketě Zlatá MAXParáda jste obsadili 1.místo. Co znamená pro kapelu Kumpáni účast v podobných anketách?
Je to velmi příjemné vědět, že písničky, které děláme, lidi poslouchají a líbí se jim. To, že nám dali své hlasy a umístili nás na 1. místě je toho právě dobrým důkazem a pro nás krásnou zpětnou vazbou a odměnou.

Co si myslíte, že by kapela měla dělat, aby prorazila?
Záleží, co si představuješ pod pojmem prorazila. Jsme rádi, když si zahrajeme na větších akcích a hrát jen koncerty by bylo příjemné, ale i to že máme vcelku nabitý kalendář je pro nás báječné ohodnocení. V dnešní době prorazit, znamená mít dost peněz na promotéra, který zviditelní kapelu na patřičných místech, dostane tvůj hit do rotace v médiích a tím pádem do hlav posluchačů. Je tady spoustu talentovaných muzikantů a skupin, kteří když si jich nevšimne někdo, kdo je v tomhle ohledu zaštítí, anebo nemají sami dost velké finanční zázemí, tak nemají šanci. Přirozená cesta prorazit je jen málo pravděpodobná. Takže pokud nás budou lidi poslouchat a zvát si nás, abychom zahráli, je to super a pro nás zájem. Spokojenost a interes ze strany posluchačů a fanoušků je největší odezvou a „proražením“.

Jak hodnotíte dosavadní působení kapely? Podařilo se vše, co jste si předsevzali?
Hodně věcí se ustálilo, vystříbřilo a povedlo. Ale cíle jsou stále před námi. Za promo CD Koktejl a limitované CD Pamatuj, jsme vděční a rádi. Umístění v anketách jako MAXParáda, amatérských hitparádách a zaznění párkrát na některých rádiích je velmi příjemné. Ještě pořád je ale nejdůležitější mezník vydat plnohodnotný autorský nosič, no a samozřejmě pokračovat dál ve vlastní tvorbě.

Co by jste vzkázali čtenářům našeho portálu MuziMax.cz?
V prvé řadě bychom rádi poděkovali všem našim příznivcům a fanouškům, kteří pro nás na MUZIMAX hlasovali a hlasují. A dále přejeme všem čtenářům příjemné brouzdání po muzikantském světě, který jste zde vytvořili. A taky spoustu bezva muziky, která na MUZIMAX je a bude stále přibývat!

S kapelou Kumpáni Rock-Pop rozmlouval Pepa Holomáč
Foto: Michal Noščák (web Kumpáni)