Beego Shea se dotýká domácího násilí

Beego Shea se dotýká domácího násilí

29.03.2016 - 14:28

Zprávy

Slovenská zpěvačka Beego Shea vypouští do světa singl “Save Me”. Skladba je její první vlastní tvorbou na sólové dráze po odchodu z kapely Dirty Blondes. Singl položený na životních zkušenostech, potřebě sdílet je se světem dodat tak dalším lidem odvahu, inspirovat je.

Písnička vznikala naprosto spontánně v období, kdy se Beego začala učit na klavír a v jejím životě docházelo k velkým změnám. Text se dlouho vybrušoval a ona sama přiznává: „Hledala jsem správná slova k vyjádření se... a nakonec byl text tak pravdivý, až jsem se toho bála. Ale i o tom to je, ne?“ Od témat jejích původních textařských počinů se tedy posunula o dost vážnějším směrem, který se, jak říká -„dotýká mě, ale i příběhů lidí v mém okolí.“ Zpěvačka zahájila spolupráci s producentem Jakubem Rissawegem a po posledním masteringu Jaroslavem Lukáčem singl konečně získal svou finální podobu. Jsou v něm jasné rysy zpěvaččina původního žánru, ale kromě toho je z něj patrný i zjevný posun a rozšíření záběru. Singlem Beego nejen odhaluje kus své minulosti, ale je zároveň zprávou a výzvou pro všechny, kteří se někdy střetli s domácím násilím. Ať už z první, nebo druhé ruky. „Netvrdím, že se musíme teď hned stát superhrdiny. Stačí se přestat tvářit, že to nevidíme. I malým gestem můžeme pomoci. A tohle je mé gesto.“ 

Beego poslední rok strávila hlavně hledáním svého dalšího postupu a cesty, vystavovala svůj hlas novým, do té doby neznámým, zkouškám a žánrům a potichu se takříkajíc připravovala na start. Od zpěvačky Beego Shea se tento rok ještě máme na co těšit.

Zdroj: management zpěvačky