Cítíte se sami? Objevte v sobě MUZIKONAUTa!

Cítíte se sami? Objevte v sobě MUZIKONAUTa!

17.03.2021 - 08:48

Zprávy

Už rok uplynul od chvíle, co nám představila ústecká kapela IDIO&IDIO svůj poslední videoklip, natočený k singlu „Jak na pAnk“. Byl jednoduchý, hravý a skrýval v sobě množství nadsázky. Nyní však čtveřice přináší zcela jiný audiovizuální zážitek s debutovým videoklipem k písni MUZIKONAUT.

Kapela před časem založila na Facebooku skupinu s příznačným názvem „MUZIKONAUTi“, která: „Má za cíl primárně přinášet pozitivní energii prostřednictvím sdílení jakékoliv hudby, v té době byla skladba těsně před dokončením a mně přišlo skvělé takto spojit hudební nadšence a zároveň je připravit i na poselství skladby, která svým způsobem vypráví o nich.“, líčí baskytarista Mára, „Slovo MUZIKONAUT je mnou vymyšlené přímo pro tento song. Přišlo mi skvělé spojit nekonečný vesmír, v zastoupení kosmonauta, a muziku, která je také bez bariér.“. Terka, zpěvačka kapely, dodává: „Idio je stále ta zábavná čtyřka, v jejíchž textech i hudbě se dá nalézt trocha nadsázky, dvojsmyslů, hravosti, i když MUZIKONAUT je v tomto ohledu o trochu vážnější a také tvrdší – poplatný této době.“.

Hlavní role MUZIKONAUTa se zhostila Karolína Eraidiová, studentka herectví a Terčina kamarádka ze sboru ÚDS. Kamery a režie se tentokrát chopil Miroslav Lavický z Ninetytwo Production s.r.o. „Míra si sednul s naší kapelní chemií, při natáčení panovala velmi uvolněná atmosféra, i přes to, že jsme nevěděli, zda nová spolupráce přinese kýžené ovoce. Jsem rád, že se to podařilo.“, zamýšlí se bubeník Pedro, „I prostory byly super, majitel nově otevřeného klubu DECIBEL, Michal Džugan, nám, kromě klubu, zapůjčil také světelnou techniku a dokonce sám zajišťoval světelnou show, kterou v klipu můžete zhlédnout.“. Na otázku, kde kapela nahrávala hudbu, odpovídá kytarista, Johnny B.: „Po nejrůznějších peripetiích jsme nakonec zvolili Tajný studio Honzy Brambůrka, kde nahrávali mj. i Krucipüsk nebo Vypsaná Fixa. Honza má pověst výborného producenta, což potvrdil i svým dílem na skladbě – produkční nápady, zvuk, žádný strach z experimentů, touha překonávat své limity – to je přesně to, co jsme potřebovali.

A jako bonus, studio se nachází kousek od naší zkušebny. Už, abychom tam zase něco točili!“, doplňuje s úsměvem. „Jsem rád, že navzdory opatřením se nám povedlo v únoru natočit klip, který i přes velmi omezené možnosti vypadá skvěle. Vím, že se náš Mára s režisérem Mírou u scénáře trochu zapotili, ale výsledek stojí za to. Doufám, že nejen našim fanouškům ukážeme, že hudba je stále naživu, zvedneme jim náladu a dodáme naději.“ uzavírá bubeník Pedro.

Fotogalerie