Evelynne ohlašují návrat singlem Purple Haze

Evelynne ohlašují návrat singlem Purple Haze

23.02.2021 - 13:35

Zprávy

Pražská kapela Evelynne se po šestileté pauze vrací na scénu singlem a videoklipem Purple Haze. Evelynne zaujali roku 2012 debutem Anonymity, během dvou let vystoupili na předních českých festivalech, odehráli sólové a support koncerty doma a v zahraničí, vydali i druhou desku Identity pod producentskou taktovkou Borise Carloffa. V listopadu 2014 se pětice rozloučila s fanoušky, jednotliví členové odjeli nabírat zkušenosti do Austrálie, Kanady a Anglie. 

Po několika letech se však znovu sešli ve zkušebně. „Za tu dobu každý z nás ušel dlouhou cestu a to jak v osobní, tak hudební rovině. Hraní nám moc chybělo. Před dvěma lety jsme se sešli plní nápadů a chuti tvořit nové věci.“ Říká baskytarista Milan.

Evelynne nabrala nový směr, klade důraz na kytary kořeněné sedmdesátkovým a osmdesátkovým synth popem a indie rockem. Kapela zpracovala aktuálně desítku nových tracků, ke spolupráci přizvala producenta Lukáše Chromka (Airfare, Ewa Farna), hned tři singly s videoklipy vypustí už letos. Že je na co se těšit stvrzuje první počin Purple Haze.

„Věříme, že si naši fanoušci nový zvuk oblíbí. Stylově jsme se vždy vyvíjeli, jak tomu asi má být. Tentokrát jsme upustili od screamů, trochu to vyklidnili a nahodili osmdesátkovej vibe, což nás aktuálně strašně baví” Dodává frontman Roman.

Se změnou žánru přišla také změna personální. Evelynne nyní tvoří čtyřka složená ze zpěváka a kytaristy Romana Doležala, kytaristy Martina Mola, baskytaristy Milana Paula a nového bubeníka Honzy Frimla.

Podmínky pro natáčení klipu kvůli aktuální situaci byly dost limitující, ale přesto kapela přišla s originálním nápadem a rozhodla se pro spolupráci s filmovým grafikem Václavem Žemlou, která dopadla na výbornou. Evelynne využili liduprázdné ulice Prahy, do kterých vložili postavu tanečníka coby v těchto časech tolik potřebné ztělesnění živé hudby a pozitivní energie.

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500