Faust, Romeo a Julie lámou rekordy

Faust, Romeo a Julie lámou rekordy

08.02.2016 - 23:18

Zprávy

RockOpera Praha připravila další uvedení úspěšné opery Romeo & Julie. Rocková verze slavného milostného příběhu od Williama Shakespeara baví nejen samotné protagonisty, ale slaví úspěch i u diváků. V divadelní sezóně 2014/2015 se po Faustovi stala druhým nejnavštěvovanějším představením.

Rockové opery Faust a Romeo & Julie patří k divácky nejoblíbenějším představením. Průměrná obsazenost na nich se v uplynulé divadelní sezóně pohybovala okolo 97 %. Což je nad průměr za všechny opery RockOperou Praha uváděnými. Celková průměrná obsazenost činila 95 %.

„V roce 2015  RockOperu Praha navštívilo bez čtyř návštěvníků rekordních 10 000 diváků, což je zhruba o 42 % více než v sezóně předchozí. Je to výsledek, který velmi mile překvapil. RockOpera děkuje všem fanouškům za jejich přízeň, která posouvá dál a motivuje k další práci. Doufejme, že takto věrní fanoušci zůstanou i v roce 2016. 

Inscenace Romeo & Julie autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest v režii Romana Štolpy vypráví, podle předlohy z pera Williama Shakespeara, příběh o nesmrtelné lásce a nenávisti, avšak nabízí divákům svébytné pojetí s nádechem rockového koncertu. V titulních rolích nejslavnějších milenců se představí Jiří Švec a Žofie Dařbujánová.

Představení kromě emotivního příběhu, který snad každý zná, nabídne jako obvykle velkolepou show plnou akrobacie, živé hudby, světelných efektů, krásných kostýmů a v neposlední řadě vynikajících výkonů protagonistů. Těšit se můžete kromě ústřední dvojice na Viktora Dyka, Jana Toužimského, Lukáše Písaříka a řadu dalších, doplňuje Pavla Forest.

Zdroj: RockOpera Praha

Fotogalerie