https://www.traditionrolex.com/16 Kapela Majvely vydala nový singl, ve kterém hledá místo, kde je dobře | Muzimax.cz
Kapela Majvely vydala nový singl, ve kterém hledá místo, kde je dobře

Kapela Majvely vydala nový singl, ve kterém hledá místo, kde je dobře

11.02.2019 - 10:51

Zprávy

„Naděje svítá nám” je název nové písně, kterou nahrála rocková kapela Majvely. Představila ho na Malém abonentním cyklu ve Svitavách 24. listopadu 2018 a ve stejném dni vypustila i video. 

První verze Naděje svítá nám spatřila světlo světa ještě před rokem 2015, kdy se kapela Majvely dala oficiálně dohromady. Písničku napsala zpěvačka Marie „Jess” Kadlecová původně pro svoji dřívější kapelu, po jejím rozpadu ale skončila v šuplíku. Znovu ji Jess vytáhla až po polovině roku 2017, kdy si ji členové kapely Majvely přepracovali do nové aranže. Písničku si fanoušci Majvely na koncertech oblíbili, protože je rychlá, rytmická a velmi dobře zapamatovatelná – textem i hudbou. „I když máte pocit, že se vám v životě nic nedaří, třeba dáte výpověď nebo opustíte školu, vždycky existuje místo, kde je dobře. Pro mě je to les, kde hledám vnitřní klid. Každý člověk ale má takové pocity někde jinde,” vysvětlila Marie „Jess” Kadlecová, zpěvačka kapely Majvely.

Písničku doprovází i nové, jehož koncept vymysleli členové kapely. Ústředním motivem jsou novinové výstřižky, fotky a ruce hudebníků. Výroba klipu zabrala celý měsíc a kromě vystřihování a skládání písmen zahrnovala i náročný střih videa. To všechno sami zvládli členové kapely, kteří říkají, že Majvely je hard-to-say rocková skupina. „Každý z členů kapely miluje trochu jinou hudbu. Někoho baví klasický rock, jiného pop-punk, posloucháme i progressive-metal nebo folk. Je pro nás dost těžké shodnout se na názvu žánru, který hrajeme. Proto když se nás někdo ptá na styl, s nadsázkou říkáme, že hrajeme hard-to-say rock,” řekl kytarista Marek Ryšavý. Kapela Majvely momentálně připravuje dvě nové písně a koncerty.

Majvely je brněnská hudební skupina, která si zakládá na českých textech a chytlavých, zapamatovatelných melodiích. Pravidelně se zúčastňuje hudebních soutěží, vystupuje v klubech i na festivalech. První tři singly vydala kapela v roce 2017. Písničky jsou nově dostupné také na Spotify, Apple Music a dalších on-line službách.

Zdroj: Majvel

Titulní foto: Vlaďka Šnajdrová

 

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16