Kapely zakázanÝovoce a Wotazník hlásí návrat na koncertní prkna a v říjnu vyjíždí na společné turné

Kapely zakázanÝovoce a Wotazník hlásí návrat na koncertní prkna a v říjnu vyjíždí na společné turné

13.10.2022 - 10:30

Zprávy

Dvouleté odkládání koncertů kvůli covidové pandemii je snad už zažehnáno a proto se kapely zakázanÝovoce a Wotazník rozhodly spojit síly a od října vyjíždí na společné turné. To dostalo název po novém albu kapely zakázanÝovoce „Živák", které vyšlo na jaře tohoto roku. Kapely během tří měsíců objedou celou Českou republiku a v Praze se představí také se speciálním hostem.

Kapela zakázanÝovoce, která letos slaví své 17. narozeniny, vydala v květnu tohoto roku své první živé album, které bylo nahráno vloni na olomouckém koncertě během zkrácené podzimní šňůry. Album obsahuje 22 písní včetně koncertního intra a celé je k poslechu na všech kapelních platformách včetně té nejznámější – Spotify. Tam kapela letos překonala metu 50.000 posluchačů měsíčně, což jen dokazuje, že její písně se staly pro posluchače už takovým evergreenem. Parťáka na turné bude ovoci dělat mladoboleslavská punk-rocková kapela Wotazník, která se letos zúčastnila největší tuzemské soutěže hudebních skupin Skutečná Liga, kde se umístila na celkovém prvním místě mezi kapelami. Velký úspěch si ze soutěže odnesl také frontman této formace, Ludvík Hušek, který zvítězil v kategorii Zpěvák roku.

Turné bude čítat dvanáct zastávek, během kterých navštíví oblíbené kluby jak v Čechách, tak i na Moravě. Vrcholem turné bude zastávka v pražském Rock Café, kde se představí jako host také bývalý kytarista kapely zakázanÝovoce Štěpán Soukup. Ve společném podání pak nebudou chybět jeho autorské písně Genocida nebo Alkoholka, která nedávno na kanálu YouTube překročila milník 7 miliónů zhlédnutí a řadí se tak mezi nejpopulárnější videoklipy v ČR.

Vstupenky na turné lze zakoupit na GoOut

TERMÍNY KONCERTŮ:

14.10. Mariánské Lázně - Na rampě

21.10. Písek - Divadlo Pod čarou

22.10. Teplice - Knak

28.10. Pardubice - Ponorka

5.11. Plzeň - Divadlo pod lampou

19.11. Brno - Metro Music Bar

2.12. Kladno - Auto Da Fé

3.12. Liberec - Bunkr

9.12. Vrchlabí - Viki Music Bar

10.12. Praha - Rock Café

16.12. Havlíčkův Brod - Oko

17.12. Studená - Hospoda u Šebestů

Fotogalerie