Kohout plaší smrt natočili nové album „Úplně šťastnej…“

Kohout plaší smrt natočili nové album „Úplně šťastnej…“

21.11.2023 - 13:32

Zprávy

Kapela Kohout plaší smrt přichází po deseti letech od vydání posledního plnohodnotného alba a čtyři roky od vydání posledního singlu s úplně novým albem „Úplně šťastnej…“, které vyšlo v září pod hlavičkou vydavatelství Cecek Record, ke kterému se skupina po delší době vrací.

„Album vnímám jako výrazný posun hudebního projevu celé kapely, je to poměrně pestré, od kousků, které takříkajíc „smrdí“ popem až po punkový vypalovačky. Navíc jsme se konečně naučili hrát????. Nechali jsme na tom dva roky života“ říká kytarista Honza.

Na albu je 10 úplně nových věcí z autorské dílny Kohout plaší smrt. Album se nahrávalo pod producentskou taktovkou Tomáše Mouřence ve Studiu Svárov u Michala Šindeláře, o mix a mastering se postaral Richard Scheufler. Album stylově navazuje na úspěšná EP z roku 2016 a 2017, opírá se o zkušenosti nasbírané za léta obrážení koncertních pódií jak v Čechách, tak v zahraničí a zachycuje kapelu snad v nejlepší formě za celou dobu existence, jak po hudební, tak po lidské stránce.

Kapela poprvé v historii nahrávala v klasickém rockovém tříčlenném obsazení, což paradoxně přispělo k větší rozmanitosti, protože aktuálně je možné slyšet propracovanější vokály, o které se starají všichni členové a zároveň i komplikovanější aranže písniček, kdy kapela těží z punkové energie, ale zároveň stylově výrazně přesahuje do jiných vod kytarové muziky. Skupina má už několik let stabilní sestavu, Krtek na pozici hlavního vokálu a baskytary, Honza doprovodný zpěv, kytara a Béba doprovodný zpěv, bicí. Album je možné najít na streamovacích platformách jako je Spotify, iTunes, YT Music a dalších a zároveň je ve fyzické podobě k dispozici na CD a poprvé i na vinylu.

Fotogalerie