https://www.traditionrolex.com/16 Litomyšlská kapela Amélia zahraje pod májovým nebem | Muzimax.cz
Litomyšlská kapela Amélia zahraje pod májovým nebem

Litomyšlská kapela Amélia zahraje pod májovým nebem

18.05.2019 - 12:58

Zprávy

Kapela Amélia ve složení Jakub Dryml, Johny Bartoschek, Petr Lenoch a Ota Štěpánek se na hudební scéně pohybuje více jak dva roky. Zatímco pracovali na nových skladbách, plánovali i svůj první samostatný koncert. Ten se uskuteční 24. května 2019 ve 20.30 v Klášterních zahradách v Litomyšli. 

„V Litomyšli kromě našich nových skladeb premiérově uslyšíte píseň, kterou nám věnoval Franta Černý z kapely Čechomor. Chystáme se také na odvážný krok na tenké hraně – bude to coververze jedné slavné české písně z minulého století,“ prozrazuje frontman Jakub Dryml.

Koncert bude v mnoha ohledech výjimečný. „Naše pozvání přijala Lucie Drábková, tanečnice z klipu Múza. Pokud vše dobře dopadne, součástí vystoupení bude i módní přehlídka salonu Nonn. V neposlední řadě nadstandardní zvukové a světelné vybavení včetně LED projekcí s grafikou, která bude propojovat písně mezi sebou. No a hlavně budeme k vidění my po dvou a půl letech příprav na novou éru,“ popisuje nadcházející koncert Jakub Dryml.

I když je kapela na hudební scéně krátce, má bohatou historii. „Název Amélia vychází z ukrytých písmen „M“ a „A“, což byla zkratka naší předchozí kapely Mother’s Angels, ve které jsme hráli. Písmena „L“ a „I“ zase skrývají Litomyšl, město, ve kterém žijeme a které nabízí svěží umělecké prostředí,“ objasňuje Jakub Dryml. Stylem se kapela přiklání k ArtPopu. Své písničky se snaží propojovat s dalšími uměleckými žánry, výtvarnem, tancem, grafikou a módou. Další směřování odhalí kapela na svém litomyšlském koncertě. Koncert je pořádán ve spolupráci s Operou pod májovým nebem, která proběhne 25. 5. Děkujeme všem partnerům.

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16