Loco Loco na nové desce spojili síly nejen s Dog Eat Dog

Loco Loco na nové desce spojili síly nejen s Dog Eat Dog

01.04.2016 - 05:08

Zprávy

Druhá řadová deska pražské ragga rock hop screamo kapely Loco Loco je na světě! Je to posun? Zvukově určitě, v textech chtějí možná o něco více klást důraz na sociální témata, jako v novém singlu Naše Generace X nebo Mediální. Hudebně se kapela nezměnila a drží se v nastavených kolejích. Snaží se jen v nových skladbách člověka více rozhoupat!

"Na albu Kdo je víc se pracovalo průběžně 2 roky. Vydáváme každý čtvrtrok 2-3 singly. Z každé desky natočíme zhruba po pěti klipech, protože si myslíme, že se v týhle době na hudbu vice „kouká“, než se jen poslouchá. Navíc s videoklipem se vytvoří i mini příběh, který dá člověku více“, upřesňuje kytarista kapely Kousek.

Deska se natáčela stejně jako minulá Zvedni prdel ve více studiích. „Dávala se dohromady po střípkách. Je doslova složená z mnoha hostů, všichni jsou z klubové scény „topky“. Status Praesents, Dj Friky, Dr. Kary nebo Mário Bihári a jeden host zahraniční, zpěvák John Connor z Dog Eat Dog. Pro tyto hosty vždy připravíme ideální podmínky, aby se jim pracovalo ve studiu co nejlépe.“ Pro Skladbu Fakoff Na Koff dokonce vymyslela hudbu kapela Status Praesents, zpěvy potom přinesli Loco Loco. Většinu skladeb textuje kapela ve spolupráci s Radekek Žantowským, zpěvákem kapely Jaksi Taksi.

Zvuk alba je o hodně jiný než u prvního počinu Zvedni prdel. „Všechny skladby jsme nechali zmixovat a zmasterovat na Slovensku Jaroslavem Lukáčem ve studiu Negative Tunes. Člověka, který má moderní ucho a který za poslední 2 roky zpracoval desky mnoha českých kapel, jako například Dymytry, UDG nebo Stroy. Z jeho „dílny“ se zvuk kapel začíná přibližovat, až rovnat nahrávkám ze zahraničí“, doplňuje Kousek.

Skladby na Kdo je víc, jsou textově pojaté ve stejném duchu jako na minulé desce “Sex, drogy a Rocknroll“  v poslení dekádě tvorby, ale kapela zkusila i trochu vážnější témata a to problematiku médií a jejich roli ve společnosti. To především skladbou Mediální a sociálně laděnou Další Generace X.

  

Zdroj: Kousekmusic

Fotogalerie