https://www.traditionrolex.com/16 Loňská novinka Anna Karenina si od fanoušků RockOpery Praha vysloužila nejlepší hodnocení | Muzimax.cz
Loňská novinka Anna Karenina si od fanoušků RockOpery Praha vysloužila nejlepší hodnocení

Loňská novinka Anna Karenina si od fanoušků RockOpery Praha vysloužila nejlepší hodnocení

05.04.2016 - 08:46

Zprávy

Autor: Tomáš Kopečný

Podle výsledků divácké ankety provedené RockOperou Praha si loňská premiéra Anna Karenina vede na výbornou. Nezaváhala ani v jednom aspektu a v celkovém hodnocení. Na adresu kvality textů a hudby, výkony zpěváků, akrobatů a živé kapely, kostýmů či scénografie se objevovaly přívlastky jako bezkonkurenčně nejlepší, skvělé, výjimečné a jiné. Nejbližší termín, kdy můžete představení sami ohodnotit, je ve středu 6. dubna od 19 hodin.

„Divácké hodnocení je krásné a motivující. Obzvlášť nás těší, že si diváci všímají a oceňují přesně ty atributy, na kterých v RockOpeře stavíme. Od začátku si zakládáme na kvalitě – od textů, hudby, přes výkony všech účinkujících, kapely hrající přímo na pódiu, až po kostýmy, scénu, světla či ozvučení, a chceme vytvářet výjimečná a originální představení. Baví nás to a již teď se naši diváci mohou těšit na nové premiéry, které chystáme na podzim,“ říká zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha a zároveň představitelka Anny Kareniny Pavla Forest.

RockOpera ve svých představeních spojuje tvrdou rockovou a metalovou hudbu s pestrými příběhy. Nejnovější dílo Anna Karenina se inspiruje známým příběhem o zásahu vášně do osudu poměrně vyrovnaného manželského páru na motivy románu Lva Nikolajeviče Tolstého, avšak namísto v prostředí carského Ruska se ocitáme v současném světě motorkářů. V hlavních rolích se objevují Pavla Forest (Anna Karenina), Jiří Zonyga (manžel Alexej Karenin) a Jan Toužimský (milenec Alexandr Vronskij).

„Anna Karenina je o emocích, vášni, napětí, kdy se uvnitř člověka perou dva odlišné světy. Na jedné straně rozum, morální zásady, společenské postavení, na straně druhé srdce, city a touha po šťastném životě. Všichni na pódiu si představení vždy naplno užíváme a je to zásluha i skvělého režiséra Romana Štolpy. Pro mě je Anna Karenina navíc výjimečná i v tom, že je to po mnoha vedlejších má první hlavní role. I z toho důvodu mě její úspěch velmi těší,“ dodává Forest.

Zdroj: RockOpera Praha

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16