Markéta Irglová výjimečně přeruší koncertní pauzu a vrátí se do Brna

Markéta Irglová výjimečně přeruší koncertní pauzu a vrátí se do Brna

24.05.2016 - 19:34

Zprávy

Autor: BrainZone Promotion

Žije už čtvrtým rokem na Islandu, kde vychovává dvě děti a na koncertní pódia se proto vrací zřídkakdy. Nyní udělá výjimku a v rámci tří českých koncertů dorazí 27.6. i do brněnského Mahenova divadla. Řeč je o české zpěvačce a držitelce Oscara Markétě Irglové, která si pro brněnské posluchače připravila program složený z písní z období spolupráce s Glenem Hansardem, i ze svých dvou sólových alb Anar a Muna. Večer zazní také novinky z připravované nahrávky. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji Národního divadla Brno či na webových stránkách .

Odehrát trojici vystoupení v Brně, Olomouci a Valašském Meziříčí se Irglová rozhodla spontánně. „Prostor na hraní si našla během plánování krátkého letního pobytu u rodičů,“ popisuje její otec a manažer Marek Irgl. Premiérově se podle něj zpěvačka představí v čistě sólové podobě, bez spoluhráčů. „Bude to jen její hlas, piano a možná i kytara. Tento model vystupování si Markéta vyzkoušela zatím jen na pódiích v Londýně a Liverpoolu. Čeští posluchači stejně jako ti britští se tak budou moci přesvědčit, v jak výraznou autorskou i interpretační osobnost Markéta za osm let od oscarového triumfu vyzrála,“ doplňuje.

Do Brna Irglová přiveze zároveň charismatického hosta - islandského zpěváka a kytaristu Svavara Knútura, který své písně zpívá v angličtině i islandštině. Je nezaměnitelnou osobností, jež si svou bodrostí i melodičností získal srdce posluchačů na celém světě. S Markétou Irglovou spolupracoval na dvou svých albech a příležitostně spolu vystupují. „Zdali se obecenstvo dočká slavného duetu Falling Slowly právě s tímto hostem, popřípadě v islandštině, to bude pro diváky překvapením,“ doplňuje Irgl.

Přestože Markétu péče o děti plně zaměstnává a zvládá ji bez chůvy či au pair, skládání nepověsila ani v tomto období na hřebík. Zkomponovala hudbu pro nezávislý rakouský film, zvažuje nabídku na jiný film z české produkce nebo podpořila nadaci Kuře nazpíváním písně Ondřeje Brouska na text Marie Doležalové. Letos v únoru absolvovala turné se svým oscarovým partnerem Glenem Hansardem.

Zdroj: BrainZone Promotion

Fotogalerie