https://www.traditionrolex.com/16 Marta Kloučková pokřtí novinku Loving Season s Davidem Dorůžkou a Clarinet Factory | Muzimax.cz
Marta Kloučková pokřtí novinku Loving Season s Davidem Dorůžkou a Clarinet Factory

Marta Kloučková pokřtí novinku Loving Season s Davidem Dorůžkou a Clarinet Factory

06.01.2019 - 22:52

Zprávy

Nová tvář na české jazzové scéně Marta Kloučková pokřtí se svým kvartetem album Loving Season, které vyšlo 28. 11. u košického vydavatelství Hevhetia. Křest se uskuteční v pražském Jazz Docku 7. ledna, vystoupí i hosté alba: David Dorůžka a soubor Clarinet Factory. Kmotrou alba je Barbora Poláková. 

Album Loving Season je debutem zpěvačky, textařky a songwriterky Marty Kloučkové (která také působí v tělesech SKETY, Concept Art Orchestra či v doprovodné kapele Barbory Polákové) a najdete na něm písně vzniklé v posledních pěti letech, ačkoli finální podobu mnohé z nich získaly až letos. Album je osobní a emotivní výpovědí autorky, snaha o probuzení citu v dnešní přetechnizované době plné pozlátka a přetvářky. "Přála bych si, aby se v lidech při poslechu alba něco hnulo, aby si vzpomněli, jaké to je být zamilovaný, opravdu hluboce cítit," vysvětluje Kloučková.

Natáčelo se v červnu ve studiu SONO pod zvukovým dohledem Adama Karlíka, který se také postaral o mix a mastering, v sestavě: Vít Křišťan - piano, Fender Rhodes, zvonkohra, Jan Fečo - kontrabas, Marek Urbánek - bicí, perkuse, Marta Kloučková - zpěv. Hosty alba jsou kytarista David Dorůžka, soubor Clarinet Factory a flétnista Oto Reiprich.

"Během natáčení se nám podařilo to, v co jsem doufala - písně jsou hluboké, mají napětí, jsou autentické. Nahrávali jsme všichni dohromady, tak, jak jsme tu hudbu cítili a já jsem moc šťastná, že jsme album natočili právě v této sestavě," říká o natáčení Kloučková. "Věřím, že se atmosféra z natáčení přenese i na posluchače," dodává.

Natáčení a vznik alba zachycuje krátký dokument, na který se můžete podívat zde: 

 

Osobní příběhy i básně Sary Teasdale

Písní je dvanáct a autorkou většiny z nich je právě Kloučková, která některé z nich opatřila českými texty, další písně jsou zhudebněním tvorby americké básnířky Sary Teasdale. Dvěma skladbami přispěl Vít Křišťan, který je zároveň spoluautorem jedné ze dvou aranží pro Clarinet Factory. Album obsahuje i skladbu Davida Dorůžky - Song for Albert, kterou Kloučková česky otextovala a nese název Blíž. 

Album vyšlo 28. 11. u košického labelu Hevhetia a bude pokřtěno 7. ledna v pražském Jazz Docku za účasti Davida Dorůžky a Clarinet Factory, kmotrou alba je Barbora Poláková. Marta Kloučková Quartet chystá další koncerty na jaro: vystoupí v Paříži, v Broumově, Strakonicích a Praze, v kompletní sestavě i s hosty pak na Jazz Festu v Poličce.

Marta Kloučková:

Marta Kloučková je multižánrová zpěvačka a výrazná osobnost současné české jazzové scény. Je finalistkou prestižní mezinárodní soutěže jazzových vokalistů Voicingers 2017 a semifinalistkou mezinárodní soutěže Riga Jazz Stage 2018. Zhruba devět let vystupuje na české klubové scéně a na tuzemských i zahraničních festivalech (na Slovensku, v Turecku, Německu, Velké Británii, Maďarsku, Bulharsku, na Taiwanu…) v projektech napříč žánry. Je členkou tělesa SKETY, hostuje v progresivních tuzemských hudebních projektech (Concept Art Orchestra), ke spolupráci ji přizvali Jihočeská filharmonie, David Dorůžka Trio či Jan Smigmator. Působí v doprovodné kapele Báry Polákové. Marta je absolventkou Konzervatoře Jaroslava Ježka (obor muzikál, 2012), Vysoké školy ekonomické (Arts Management, 2015) a jazzové VOŠ Jaroslava Ježka (obor jazzový zpěv, 2017).

Foto: Kateřina Bibriková

bezvatriko-cz-728x90-tehu-3-1531494884.gif

 

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16