Metalovou nálož 7 proti Thébám uvidí v RockOpeře Praha již 5 000 diváků

Metalovou nálož 7 proti Thébám uvidí v RockOpeře Praha již 5 000 diváků

20.03.2016 - 14:54

Zprávy

Oidipův příběh pokračuje! RockOpera Praha v úterý 22. března od 19 hodin uvede druhý díl antického cyklu 7 proti Thébám a při té příležitosti také přivítá 5 tisícího diváka této metalové opery. Nejen on se může těšit na silný příběh, živou kapelu, nový cirkus a známé osobnosti české metalové scény.

„Divadelní verzi 7 proti Thébám vidělo od její premiéry celkem 4 899 diváků. Při představení 22. března tedy překročíme 5 tisícovou hranici a přivítáme jubilejního fanouška. Opera 7 proti Thébám nám dává velký prostor neotřelým nápadům k vytvoření pořádné show. Hrajeme na pódiu, mezi diváky, pod sklápěcím hledištěm, zavěšujeme se vysoko u stropu, lezeme po stěnách, využíváme celou naši divadelní arénu. Je to opravdu zážitek a není divu, že se divákům tato metalová nálož líbí. Přijďte ji i vy zažít na vlastní kůži,“ zve diváky zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest

7 proti Thébám je metalová opera o lásce, zradě a touze po bohatství a moci dvou Oidipových synů, jejichž rivalita a závist přeroste ve velké válečné tažení. První polovina představení vychází ze Sofoklovy hry Oidipus na Kolónu, druhá polovina je inspirována Aischylovým dílem Sedm proti Thébám. Na inscenaci se autorsky podíleli Milan Steigerwald a Pavla Forest, režie se ujal Roman Štolpa. V hlavních rolích Plyneikése a Kreona (vládce Théb) se představí Jan Toužimský a Viktor Dyk. V roli Amfiaráa, věštce a bojovníka se premiérově představí Jiří Zonyga.

„Jirka Zonyga tak opět bude mým manželem. Zahraje si muže úplatné a proradné Erifýlé, která ho za úplatek náhrdelníku královny Harmonie přesvědčí, aby šel do předem prohraného boje,“ prozrazuje z děje Pavla Forest, která si manželství na jevišti s Jiřím Zonygou vyzkoušela v loňské novince Anna Karenina.

„Scénu, jak je u nás již zvykem, podpoří i úchvatná ohnivá show, světelné efekty, originální kostýmy a masky. Chybět samozřejmě nebude energická kapela hrající přímo na pódiu a řada vynikajících zpěváků a zpěvaček. Rádi vytváříme jedinečné a originální věci, proto na jednom pódiu můžete potkat známé profesionály s mnohaletými zkušenostmi spolu s mladými talenty a nadějemi české rockové a metalové scény,“ dodává Forest.

Zdroj: TOPART MEDIA