Panáčik posílá do světa videoklip k singlu Vrkoče

Panáčik posílá do světa videoklip k singlu Vrkoče

04.04.2017 - 07:39

Zprávy

Letošní rok bude rokem konceptuálního alba O. Panáčik na něm pracuje ve svém brněnském studiu od jara 2014 a od loňského léta postupně zveřejňuje ukázky jednotlivých skladeb. Nejdříve to byl singl Román, který se prohnal playlisty Radia_FM a Radia Wave, poté přišla vizuální podoba s videoklipem ke skladbě Po chodníku skáče, a ta zároveň naznačila, jak bude vypadat živé provedení. Panáčik spolupracuje s divadelně-tanečním spolkem, který se již etabloval na jeho kapelu, a jehož členové hrají úlohu i v performance doprovázející nový singl Vrkoče.

Skladba ve svém textu odráží platonické pojetí fyzičnosti v kontrastu s pohybovou strohostí vizuální prezentace v duchu romantického konceptualismu. Fiktivní svět naráží na ten reálný a odkazy skladby Vrkoče se prolínají celou deskou, stejně jako její kontexty se v písni zpětně parafrázují v jiných souvislostech a obrazech.  

Album O ve své úplnosti vyjde na podzim tohoto roku. Panáčik ho však představí naživo už dříve. Premiéra dosud neslyšených skladeb se odehraje 4. května v brněnském Kabinetu Múz. V létě bude možné Panáčika vidět i na českých a slovenských festivalech a další koncerty se ještě chystají.

Zdroj: Panáčik