https://www.traditionrolex.com/16 Předmět: Písničkářka Anna Vaverková představuje debutové EP s novým klipem | Muzimax.cz
Písničkářka Anna Vaverková představuje debutové EP s novým klipem

Písničkářka Anna Vaverková představuje debutové EP s novým klipem

18.01.2022 - 10:23

Zprávy

Roztomilá holka. Po singlu vychází 21. ledna 2022 stejnojmenné EP Anny Vaverkové, která se vrací k rodné češtině 

Nacházení vlastní identity v rámci společnosti a genderového vyjádření. Překonávání existenciálních krizí a odlupování slupek, které na nás nabalily roky stereotypních očekávání, až do finálního procesu objevování vlastního, pravého, čistého jádra. Právě takto by se dalo popsat nové EP Anny Vaverkové ve zkratce.

V pětici písní probírá začátek své cesty naproti nezávislé osobnosti, která rozhoduje sama o projevech své sexuality, intelektu nebo třeba etiky.  

V úvodní písni Nikdy Nikdo Nic líčí svět, ve kterém vyrůstala.Ohlíží se za dospíváním vedle svého staršího bratra v tradiční patriarchální rodině. “Když jsem vyrůstala, vždy byl kladen důraz na to, aby z mého bratra něco bylo. Byl na něj vyvíjen tlak, mnohem více než na mne. U mne, jakožto u dívky, na toto takový důraz kladen nebyl. Mohu si dělat co chci, protože přeci můj cíl by mělo být manželství a starání se o rodinu”, říká Anna.  

Druhou, titulní písní s názvem Roztomilá Holka, reflektuje Anna, jak se tyto stereotypní vlivy aplikovaly v realitě, zejména při schůzkách s opačným pohlavím. „Je to jenom, protože jsem roztomilá holka? Taky bych se ti líbila s ostrýma loktama?“ zpívá Anna na první pohled nevinně, v podtextu je však patrný náznak rebelie či pachuť feminismu. 

Součástí nahrávky jsou již vydané letošní songy Sweet Spot a Ve Snu, v nichž interpretka rozebírá tematiku sexuální frustrace a identity. Zatímco Sweet Spot usiluje detabuizaci ženského orgasmu, Ve Snu se věnuje nejasným podivným snům, které zpěvačka mívala nejspíše v reakci na sexuální podněty.

EP uzavírá zbrusu nová píseň Čas.

Všechny písně jsou celé berlínské provenience, kde Anna působí přes pět let. Pod tituly Nikdy Nikdo Nic a Čas je vedle zpěvačky podepsán i její pracovní a životní partner Liam Blomqvist, který se postaral i o mix a kytarovou složku. Anna přizvala také dalšího kolegu z The Flavians, bubeníka Joakima Jägerhulta, který se podílel na Sweet Spot i Roztomilé Holce. Hosty EP byli také houslista Peter Mojzeš a Andy Aquarius, který hraje na keltskou harfu. O master celého EP se postaral Lukáš Turza. 

EP Roztomilá Holka vychází digitálně 21.01.2022. Celé EP je také možné zakoupit formou NFT za kryptoměnu Ethereum, skrze platformu opensea.io 

Standardní digitální vydání zprostředkovává Anně zaštiťující label Oddity Records. 

NFT vydání zprostředkovává nové, vyvíjející se vydavatelství Blocktracks.  

Něco málo o Anně:

Anna Vaverková je písničkářka, zpěvačka a muzikantka z Prahy, která se v roce 2016 přestěhovala do Berlína za studiem hudby. V Berlíně dala dohromady se spolužáky kapelu The Flavians, s nimiž v roce 2019 vystoupila na prestižním festivalu v britském Glastonbury.

Mimo působení v kapele se věnuje sólové hudbě, se kterou od svých 14 let veřejně vystupuje (Student Fest, Žižkovská noc, United Islands, Metronome Warm-up). Jako vokalistka nahrává a píše zpěvové linky pro producenty elektronické hudby a také působí jako tzv. “session musician” na klávesy a doprovodné zpěvy pro nezávislého umělce Yasha.

Anna plánuje se svým partnerem převzít v létě 2022 jedno berlínské komerční studio (pozn. ve kterém nahrála velkou část EP Roztomilá Holka), čímž své umělecké portfolio doplní o audio inženýrství.

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16