https://www.traditionrolex.com/16 Premiéra Frankensteina je vyprodaná, RockOpera Praha přidává reprízu | Muzimax.cz
Premiéra Frankensteina je vyprodaná, RockOpera Praha přidává reprízu

Premiéra Frankensteina je vyprodaná, RockOpera Praha přidává reprízu

17.03.2019 - 13:40

Zprávy

RockOpera Praha připravuje adaptaci slavného románu Mary Shelleyové Frankenstein a již nyní je premiéra rockové opery z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest, naplánovaná na 10. dubna, vyprodaná. Divadlo tedy muselo ihned naplánovat první reprízu, a to na 13. června. 

Nové dílo bude zároveň pokračováním hororové série, která začala minulý rok populárním Vymítačem. Koncertní podobu opery představilo divadlo již na Silvestra 2018 v zaplněném sále s kapacitou téměř osm set diváků. 

Hlavních rolí se ujmou Viktor Dyk v roli Monstra a doktora Frankensteina ztvární Honza Toužimský. Vedle nich se na jevišti představí i jedna z hlavních tváří Vymítače Žántí, zakladatelka RockOpery Praha Pavla Forest nebo vycházející pěvecká hvězda Honza Tláskal. 

Obsazení pak nově doplní Magdalena Tempírová, která se poprvé představila ve Vymítači v roli ďábla a která oslovila rockové publikum skvělým growlingem v kontrastu ke svému panenkovskému vzhledu. V rockové opeře ztvární vraždícího maniaka v těle oživlé dětské hračky.

„Na románu Frankenstein nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu, a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest s tím, že chystaná rocková opera bude i pro skalní fanoušky divadla neobvyklá a šokující.

Mistryně pohybového divadla Irina Andreeva, hlavní postava fenomenálního souboru Teatr Novogo Fronta, opět zapojí do choreografie také Rockovou akademii RockOpery Praha, kterou mohli diváci vidět už ve Vymítači. I tentokrát členové akademie předvedou sborový zpěv ve stylu Orffovy Craminy Burany představující vedle moderního metalu velkou inspiraci pro skladatele a uměleckého ředitele divadla Milana Steigerwalda. Z tvorby rockové opery je nadšen také režisér Roman Štolpa, jenž chtěl téma zpracovat už dříve.

 

Vstupenky na www.rockopera.cz/program

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16