Sian Evans s Kosheen letos zahraje v České republice celkem čtyřikrát

Sian Evans s Kosheen letos zahraje v České republice celkem čtyřikrát

25.01.2023 - 12:21

Zprávy

Britská zpěvačka Sian Evans & Kosheen po velkém úspěchu s Resist 20th Anniversary Tour opět přijede potěšit české fanoušky a vystoupí ve třech městech, v Praze hned dvakrát. V rámci českého turné, které je naplánováno na začátek června, se na tuto koncertní sestavu můžete těšit v Praze, Ostravě a Brně. Na všech zastávkách vystoupí jako oficiální host pražská cross-over skupina Adovany, pozoruhodný objev české scény poslední doby. Prodej vstupenek byl již zahájen.

Na hity z ikonického alba Hide U, Catch, (Slip & Slide) Suicide, Hungry nebo Harder a mnohé jiné singly se mohou jako první těšit fanoušci v hlavním městě. První zastávkou v rámci koncertního českého turné bude Praha, kde to Sian s kapelou rozbalí 3. června od 19 hodin na open air scéně v Parku Riegrovy sady. Tam zároveň českou koncertní šnůru dne 7. června i ukončí. Druhým místem pro vystoupení sálající energií bude Ostrava, konkrétně Slezskoostravský hrad oblíbený pro nespočet kulturních a společenských akcí. V Ostravě se Kosheen poprvé představili českému publiku jako hlavní hvězda jednoho z prvních ročníků festivalu Colours Of Ostrava.  I zde vystoupí na čerstvém vzduchu, a to 4. června od 19 hodin. O den později, tedy 5. června vystoupí kapela v Brně v jednom z nejmodernějších evropských hudebních klubů známým jako SONO Centrum. Předskokanem bude originální česká kapela Adovany hrající hudbu ve stylu rock, pop, funky a indie.

Sian Evans a Kosheen -info

Během téměř dvou desetiletí kreativní práce a živého vystupování s Kosheen se charizmatická frontmanka kapely Sian Evans proslavila jako skladatelka i nezaměnitelná zpěvačka. Mimo jiné, spolupracovala s mnoha špičkovými producenty jako jsou DJ Fresh, Stanton Warriors, Roger Shah, Dino Psaras, Kid Crème, Chicane, Jody Wisternoff či Headhunterz. Po rozpadu Kosheen v roce 2016 Evans nasměrovala svou energii do nové živé show a dokázala předvést nové možnosti a perspektivy i vášeň a hloubku hudby Kosheen. S čerstvou energii s původním bubeníkem Mitchellem Gloverem a dalšími prvotřídními muzikanty přinášejí současní Kosheen další zajímavé barvy a nuance ve zvuku a emotivní show s vévodícím Sianiným hlasem, který je zárukou kontinuity, inspirace a silného posluchačského zážitku. V roce 2019 se kapela Kosheen znovu objevila na festivalových pódiích. Vystoupili pro tisíce fanoušků na Glastonbury, Boomtownu, Revolution Festivalu a dalších po celé Velké Británii a Evropě. Skupina si získala srdce českých fanoušků již od začátku své kariéry a díky velkému úspěchu a rychle vyprodaným místům na masivním turné Resist 20th Anniversary pokračují Sian Evans & Kosheen v upevňování své pověsti jedné z nejikoničtějších kapel své doby.

Fotogalerie